Існує думка, що при обробленні риби голови, а також хвости і плавники йдуть у відходи, так як посмажити великі риб'ячі голови нереально, проте приготувати з них приємну наваристу юшечку - в самий раз. Для більш насиченого смаку можна використовувати ще і рибну тушку, ну це вже як ви самі вирішите.
Тому я пропоную вашій увазі відмінний рецепт юшки з риб'ячих голів. Ця страва відмінно підійде до сімейного обіду, ситна і навариста, але при цьому дієтична і що не менш важливо бюджетна. Приготування юшки забере у вас зовсім небагато часу і зусиль. Для початку підготуйте риб'ячі голови. Якщо риб'ячі голови занадто великі, для початку розрубайте їх навпіл, виріжте зябра і вийміть очниці, щоб в бульйоні не відчувати гіркуватий присмак.
Підготовлені голови попередньо вимочіть, заливши холодною водою, десь півгодини, для того, щоб при кипінні бульйону, вам не довелося часто знімати піну.
Вимочені голови ретельно промийте холодною водою, складіть в ємність, де будете готувати юшку, залийте водою, відразу додавши лаврові листочки і горошини запашного перцю, поставте на плиту.
Після закипання, додайте до бульйону очищену цибулю цілком або перерізавши навпіл, зменшіть вогонь і продовжуйте варити на середньому вогні протягом 20 хвилин, періодично знімаючи накип.
Коли бульйон звариться, необхідно витягти з нього виварені риб'ячі голови і частинки, що зварилися. Робіть це за допомогою шумівки. Бульйон обов'язково процідіть через марлю або ситечко, також викинувши з нього цибулину, лаврове листя і горошинки перцю, вони під час варіння подарували бульйону свої смакові якості і більше нам не потрібні.
Риб'ячі голови обробіть, викинувши кістки, і залиште тільки м'ясо, яке можна ще нарізати шматочками. Можливо залишити риб'ячі голови і цілими, це вже за бажанням кожного.
Далі займіться овочами: картоплю і моркву добре вимийте, очистіть від шкірки і наріжте великими шматками, оскільки, як правило, для юшки не використовується дрібна нарізка.
Опустіть ці овочі в уже проціджений бульйон, помістіть на вогонь, додайте рибу, посоліть і поперчіть, додайте приправу для юшки, варіть, поки овочі не стануть м'якими.
Отже, страва готова, але перед тим, як зняти з вогню, влийте ложку рослинної олії, дайте йому трошки настоятися і подайте на стіл. Перед подачею посипаємо юшку рубаною зеленню петрушки.
Випадкові рецепти