Укр
Рус
Юшка Перші страви Російська кухня

Юшка з рибної голови

( 4.8333 4 530 30 оцінок)
2305 - переглядів
55 хвилинпорцій - 6складність - 2 з 5
Юшка з рибної голови - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Дієта: Дієта Дюкана

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Існує думка, що при обробленні риби голови, а також хвости і плавники йдуть у відходи, так як посмажити великі риб'ячі голови нереально, проте приготувати з них приємну наваристу юшечку - в самий раз. Для більш насиченого смаку можна використовувати ще і рибну тушку, ну це вже як ви самі вирішите.

Інгредієнти

  • Масло рослинне 1 ст.л
  • Петрушка 1 пуч.
  • Приправи за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений 1 щіп.
  • Запашний перець 1/2 ч.л
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Картопля 4 шт.
  • Голова риби 4 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Тому я пропоную вашій увазі відмінний рецепт юшки з риб'ячих голів. Ця страва відмінно підійде до сімейного обіду, ситна і навариста, але при цьому дієтична і що не менш важливо бюджетна. Приготування юшки забере у вас зовсім небагато часу і зусиль. Для початку підготуйте риб'ячі голови. Якщо риб'ячі голови занадто великі, для початку розрубайте їх навпіл, виріжте зябра і вийміть очниці, щоб в бульйоні не відчувати гіркуватий присмак.

Крок - 1
02

Підготовлені голови попередньо вимочіть, заливши холодною водою, десь півгодини, для того, щоб при кипінні бульйону, вам не довелося часто знімати піну.

Крок - 2
03

Вимочені голови ретельно промийте холодною водою, складіть в ємність, де будете готувати юшку, залийте водою, відразу додавши лаврові листочки і горошини запашного перцю, поставте на плиту.

Крок - 3
04

Після закипання, додайте до бульйону очищену цибулю цілком або перерізавши навпіл, зменшіть вогонь і продовжуйте варити на середньому вогні протягом 20 хвилин, періодично знімаючи накип.

Крок - 4
05

Коли бульйон звариться, необхідно витягти з нього виварені риб'ячі голови і частинки, що зварилися. Робіть це за допомогою шумівки. Бульйон обов'язково процідіть через марлю або ситечко, також викинувши з нього цибулину, лаврове листя і горошинки перцю, вони під час варіння подарували бульйону свої смакові якості і більше нам не потрібні.

Крок - 5
06

Риб'ячі голови обробіть, викинувши кістки, і залиште тільки м'ясо, яке можна ще нарізати шматочками. Можливо залишити риб'ячі голови і цілими, це вже за бажанням кожного.

Крок - 6
07

Далі займіться овочами: картоплю і моркву добре вимийте, очистіть від шкірки і наріжте великими шматками, оскільки, як правило, для юшки не використовується дрібна нарізка.

Крок - 7
08

Опустіть ці овочі в уже проціджений бульйон, помістіть на вогонь, додайте рибу, посоліть і поперчіть, додайте приправу для юшки, варіть, поки овочі не стануть м'якими.

Крок - 8
09

Отже, страва готова, але перед тим, як зняти з вогню, влийте ложку рослинної олії, дайте йому трошки настоятися і подайте на стіл. Перед подачею посипаємо юшку рубаною зеленню петрушки.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Тортилья - покроковий рецепт, фото 1 Тортилья 45 4 3 з 5 - детальніше -
Салат с лососем слоеный - покроковий рецепт, фото 1 Салат с лососем слоеный 45 4 3 з 5 - детальніше -
Суп харчо без мяса - покроковий рецепт, фото 1 Суп харчо без мяса 50 5 2 з 5 - детальніше -