Традиційний рибний суп - наше маленьке кулінарне диво. Це дуже скромно, і нам потрібно тільки кілька овочів і короп. У той же час юшка з коропа справжня святкова їжа, яка може задовольнити першою стравою.
Ретельно під холодною водою помийте цілого коропа. Потім очистіть голову коропа і видаліть очі і зябра. Всю рибину використовувати не обов'язково в супі. Покладіть голову коропа і рибне м'ясо на кістці у велику каструлю і помістіть на плиту.
Очистіть від лушпиння і покладіть теж в каструлю цибулю. Додайте попередньо очищену від шкірки моркву і корінь петрушки, засипте так само чорний горошком перець, запашний перець і лавровий лист.
Налийте в каструлю холодну воду, добре посоліть і доведіть трохи нижче точки кипіння. Потягніть нагрівання близько 25 до 30 хвилин. Потім відразу злийте бульйон і наріжте м'ясо з кісток і голови на дрібні шматочки.
Нагрійте дві столові ложки вершкового масла в чистій глибокій сковорідці і додайте попередньо очищену від шкірки і нарізану дрібними кубиками моркву, подрібнену селеру і корінь петрушки.
Прожарте вміст, постійно помішуючи, до золотистого кольору, та потім додайте в сковорідку заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нашатковану цибулю і обсмажте, до розм'якшення всіх овочів.
Потім додайте в овочі борошно, добре все перемішайте і смажте до появи золотистого кольору.
Потім залийте в сковорідку раніше приготований бульйон і добре перемішайте. Додайте в сковорідку, попередньо нарізану риб'ячу ікру (або молоки), додайте дрібку мускатного горіха і добре посоліть, ретельно все перемішайте. Доведіть вміст до кипіння і варіть близько 15-20 хвилин.
Далі помістіть сковорідку трохи менше на плиту, укладіть в неї вершкове масло і розігрійте. Розріжте батон або білий хліб на невеликі кубики, засипте в гаряче масло і обсмажте до золотистого кольору, постійно помішуючи.
Раніше приготоване м'ясо коропа, відправте в сковорідку до решти вже зварених інгредієнтів і засипте вимиту і дрібно нашатковану петрушку, перемішайте. Потім розлийте готову юшку з коропа в супницю і подавайте з олійними грінками.
Випадкові рецепти