Укр
Рус
Юшка Перші страви Російська кухня

Юшка на багатті

( 4.8333 4 518 18 оцінок)

2565 - переглядів
80 хвилин порцій - 6 складність - 4 з 5
Юшка на багатті - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

Посуд: В казані

опис

Думаю, ніхто не буде сперечатися, що приготувати юшку на багатті - це ціле мистецтво. Адже це особлива страва, яке наповнене свого роду духом природи, через який смак її просто чудовий. Тому існує думка, що воістину смачний рибний суп готують не вдома на плиті, а де-небудь біля річки, на багатті, в реальному похідному казані, використовуючи тільки що виловлену свіжу рибу, відразу ж потрошенную і вимиту в проточній воді.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Юшка на багатті" (на 100 грам)

  • Білки5.1 гр.
  • Жири2.4 гр.
  • Вуглеводи1.6 гр.
  • Калорії44 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Зварити справжню юшку на багатті не такий вже й складний захід. Якщо дотримуватися всіх рекомендацій, то відмінний обід або вечерю на природі вам забезпечено.

Крок - 1
02

По-перше, слід ретельно відсортувати всю рибу. Для бульйону підійде будь-яка риба - від самих маленьких мальків, які повинні бути дуже добре випотрошені і вимиті, а ось чистити не обов'язково. Великі рибини необхідно очистити, обробити, вимити і розрізати на шматки.

Крок - 2
03

А ось тепер можна приступати безпосередньо до початку готування. Добре для юшки, яка готується в похідних умовах, вживати джерельну воду.

Крок - 3
04

Спочатку для відвару необхідно використовувати маленьку рибку. Щоб юшка була не тільки смачною, але і красивою на вигляд, бульйон повинен бути прозорим. Для цього рибу необхідно обгорнути в марлю, опустити в казан з киплячою водою, готувати на слабкому вогні близько півгодини.

Крок - 4
05

Потім марлю з рибкою витягнути, а замість неї в казанок кинути порцію розрізаної великої риби, кинути лаврове листя, перець горошок і запашний, томити на багатті хвилин 40.

Крок - 5
06

Після цього приготовлену рибу з бульйону виловити і дозволяється з'їсти в очікуванні основної страви.

Крок - 6
07

Ну а тепер необхідно кинути в казанок посічену кубиками картоплю, розрізані на чверті цибулини і кружечками - моркву, варити хвилин 50, до готовності картоплі.

Крок - 7
08

Так, забув попередити, готуючи юшку на багатті, рекомендується кришку не використовувати і воду бажано не доливати.

Крок - 8
09

Варити юшку на багатті потрібно так, щоб вона кипіла не надто сильно і бажано не помішувати. Це дуже важливо, тому що бульйон тоді буде прозорим і красивим.

Крок - 9
10

І нарешті настав момент приправити трохи наше вариво. Шматочок сала порізати невеликими кубиками, з'єднати з рубаною зеленню петрушки, трохи прим'яти і викласти в казанок.

Крок - 10
11

Перед закінченням готування, хвилин за 15 опустити в казанок частину сирої риби, всипати сіль.

Крок - 11
12

Перш, ніж зняти казан з юшкою з багаття, необхідно влити чарку горілки, це пом'якшить рибу і витягне всі сторонні запахи річкової риби.

Крок - 12
13

Розлити юшку в миски, поклавши порцію риби і насолоджуватися смакотою на природі. Дуже добре поєднується з чорним хлібом.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пряник - покроковий рецепт, фото 1 Пряник 50 5 3 з 5 - детальніше -
Морозиво пломбір - покроковий рецепт, фото 1 Морозиво пломбір 40 1 3 з 5 - детальніше -
Справжній зефір - покроковий рецепт, фото 1 Справжній зефір 55 3 3 з 5 - детальніше -
Пончики без молока - покроковий рецепт, фото 1 Пончики без молока 65 2 3 з 5 - детальніше -