Укр
Рус
Юшка Перші страви Російська кухня

Юшка на багатті

( 4.8333 4 518 18 оцінок)

3180 - переглядів
80 хвилин порцій - 6 складність - 4 з 5
Юшка на багатті - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

Посуд: В казані

опис

Думаю, ніхто не буде сперечатися, що приготувати юшку на багатті - це ціле мистецтво. Адже це особлива страва, яке наповнене свого роду духом природи, через який смак її просто чудовий. Тому існує думка, що воістину смачний рибний суп готують не вдома на плиті, а де-небудь біля річки, на багатті, в реальному похідному казані, використовуючи тільки що виловлену свіжу рибу, відразу ж потрошенную і вимиту в проточній воді.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Юшка на багатті" (на 100 грам)

  • Білки4.1 гр.
  • Жири2.3 гр.
  • Вуглеводи1.8 гр.
  • Калорії43 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку підготуйте всі інгредієнти до даного страви. В першу чергу займіться рибою. У цьому рецепті юшки на багатті можна використовувати абсолютно будь-яку рибу (можна навіть декількох видів), ми пропонуємо взяти більшу частину коропа. Отже, рибу ретельно очистіть, вимийте під проточною водою, розріжте на частини, а потім обрану вами частину укладіть в глибоку ємність і замочіть в холодній воді, приблизно на 2 години.

Крок - 1
02

Далі очистіть від шкірки картоплю і на кухонній дошці наріжте її невеликими кубиками. Потім звільніть від шкірки моркву і теж наріжте її тонкими півкільцями.

Крок - 2
03

Тепер помістіть казан з водою на багаття (решітку або мангал) і доведіть до кипіння. Надішліть в казан подрібнену моркву і картоплю, додайте неочищену цибулину і проваріть близько 10 хвилин. На цьому етапі небагато присоліть воду в казані.

Крок - 3
04

Тепер відправте в казан до решти продуктів вже змочену рибу, добре все перемішайте, накрийте ємність кришкою і залиште томитися вміст приблизно на 10-15 хвилин.

Крок - 4
05

Далі викладіть на обробну дошку скибочки сала (видаливши шкірку), і наріжте його дрібними кубиками. Потім очистіть від лушпиння цибулю і дрібно її нашаткуйте. Так само очистіть від лушпиння часник і тильною стороною ножа розімніть його на невеликі частини або ж видавіть через чеснокодавку.

Крок - 5
06

Після закінчення зазначеного часу витягніть з казана зварену рибу і цибулю в лушпинні (її викинете). А в казан засипте подрібнену цибулю з салом, ще по необхідності посоліть все, приперчіть чорним меленим перцем, накрийте кришкою і залиште суп томитися ще на 10 хвилин.

Крок - 6
07

Потім одночасно влийте в казан з юшкою горілку або домашній самогон і опустіть на декілька секунд в суп палаюче поліно. Поліно вийміть, засипте в казан попередньо нашатковану зелень, перемішайте і протоміть ще кілька хвилин.

Крок - 7
08

Перед подачею юшки розкладіть в кожну миску раніше подрібнений часник, залийте рідкою масою з казана, додайте скибочку риби і подавайте чудову першу страву до столу.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Французькі грінки - покроковий рецепт, фото 1 Французькі грінки 35 4 3 з 5 - детальніше -
Сухарі з батона - покроковий рецепт, фото 1 Сухарі з батона 30 3 2 з 5 - детальніше -
Сухий хворост - покроковий рецепт, фото 1 Сухий хворост 50 3 3 з 5 - детальніше -
Смачний суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Смачний суп з фрикадельками 55 4 3 з 5 - детальніше -