Думаю, ніхто не буде сперечатися, що приготувати юшку на багатті - це ціле мистецтво. Адже це особлива страва, яке наповнене свого роду духом природи, через який смак її просто чудовий. Тому існує думка, що воістину смачний рибний суп готують не вдома на плиті, а де-небудь біля річки, на багатті, в реальному похідному казані, використовуючи тільки що виловлену свіжу рибу, відразу ж потрошенную і вимиту в проточній воді.
Для початку підготуйте всі інгредієнти до даного страви. В першу чергу займіться рибою. У цьому рецепті юшки на багатті можна використовувати абсолютно будь-яку рибу (можна навіть декількох видів), ми пропонуємо взяти більшу частину коропа. Отже, рибу ретельно очистіть, вимийте під проточною водою, розріжте на частини, а потім обрану вами частину укладіть в глибоку ємність і замочіть в холодній воді, приблизно на 2 години.
Далі очистіть від шкірки картоплю і на кухонній дошці наріжте її невеликими кубиками. Потім звільніть від шкірки моркву і теж наріжте її тонкими півкільцями.
Тепер помістіть казан з водою на багаття (решітку або мангал) і доведіть до кипіння. Надішліть в казан подрібнену моркву і картоплю, додайте неочищену цибулину і проваріть близько 10 хвилин. На цьому етапі небагато присоліть воду в казані.
Тепер відправте в казан до решти продуктів вже змочену рибу, добре все перемішайте, накрийте ємність кришкою і залиште томитися вміст приблизно на 10-15 хвилин.
Далі викладіть на обробну дошку скибочки сала (видаливши шкірку), і наріжте його дрібними кубиками. Потім очистіть від лушпиння цибулю і дрібно її нашаткуйте. Так само очистіть від лушпиння часник і тильною стороною ножа розімніть його на невеликі частини або ж видавіть через чеснокодавку.
Після закінчення зазначеного часу витягніть з казана зварену рибу і цибулю в лушпинні (її викинете). А в казан засипте подрібнену цибулю з салом, ще по необхідності посоліть все, приперчіть чорним меленим перцем, накрийте кришкою і залиште суп томитися ще на 10 хвилин.
Потім одночасно влийте в казан з юшкою горілку або домашній самогон і опустіть на декілька секунд в суп палаюче поліно. Поліно вийміть, засипте в казан попередньо нашатковану зелень, перемішайте і протоміть ще кілька хвилин.
Перед подачею юшки розкладіть в кожну миску раніше подрібнений часник, залийте рідкою масою з казана, додайте скибочку риби і подавайте чудову першу страву до столу.
Випадкові рецепти