Сьогодні смачна юшка з сьомги, яка підійде як по буднях, так і у свята. Цей суп натхненний фінським супом з картоплі і лосося. Його можна з успіхом подавати в переддень Різдва, замінивши вершкове масло на рослинне і виключивши вершки.
Для початку підготуйте рибу. Отже, акуратно гострим ножем з сьомги (можна використовувати будь-яку частину риби) зніміть шкіру і видаліть всі кістки. Наріжте підготовлене філе сьомги невеликими кубиками.
Картоплю очистіть від шкірки і на обробній дошці наріжте її невеликими кубиками. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно її нашаткуйте.
У каструлі розігрійте досить вершкового масла (можна використовувати смалець), засипте і обсмажте, помішуючи, цибулю на повільному вогні, поки вона не стане м'якою (не почервоніє).
В кінці додайте дрібно нарізаний або пресований заздалегідь очищений від лушпиння часник, перемішайте і, як тільки він почне віддавати аромат, додайте нарізану картоплю. Трохи обсмажте, приправте чорним і білим меленим перцем (досить щедро) і через 1-2 хвилини залийте відваром або водою.
Додайте в каструлю лавровий лист і приправте добре сіллю (в разі води бульйон, напевно, не потрібен). Накрийте каструлю з вмістом кришкою і готуйте приблизно 10 хвилин, поки картопля не стане майже готовою (не пересмаженою).
Нарешті, додайте в каструлю, нарізану раніше кубиками сьомгу, перемішайте і варіть вміст ще приблизно 5-10 хвилин (в залежності від розміру шматків, на які нарізали рибу).
Вимкніть вогонь, перевірте на смак і при необхідності приправте. Приправити можна йогуртом (високої жирності) або вершками - зазвичай у кожного в холодильнику є 2-3 столові ложки натурального йогурту (перед тим, як вилити його в каструлю, змішайте його з декількома столовими ложками гарячого супу, щоб він розчинився краще).
Нарешті, додайте в каструлю заздалегідь вимитий і дрібно нашаткований свіжий кріп (можна використовувати сушений продукт). І готово, можна подавати юшку з сьомги - з хлібом або без нього. Зазвичай подається шматок хліба з цільного зерна або тости і без будь-яких добавок. Смачна, проста і ситна гаряча страва. Смачного.
Випадкові рецепти