Укр
Рус
Юшка Перші страви Українська кухня

Юшка з сьомги

( 4.8462 4 539 39 оцінок)

3715 - переглядів
40 хвилин порцій - 5 складність - 2 з 5
Юшка з сьомги - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Сьогодні смачна юшка з сьомги, яка підійде як по буднях, так і у свята. Цей суп натхненний фінським супом з картоплі і лосося. Його можна з успіхом подавати в переддень Різдва, замінивши вершкове масло на рослинне і виключивши вершки.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Юшка з сьомги" (на 100 грам)

  • Білки3.9 гр.
  • Жири2.1 гр.
  • Вуглеводи6.5 гр.
  • Калорії66 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку підготуйте рибу. Отже, акуратно гострим ножем з сьомги (можна використовувати будь-яку частину риби) зніміть шкіру і видаліть всі кістки. Наріжте підготовлене філе сьомги невеликими кубиками.

Крок - 1
02

Картоплю очистіть від шкірки і на обробній дошці наріжте її невеликими кубиками. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно її нашаткуйте.

Крок - 2
03

У каструлі розігрійте досить вершкового масла (можна використовувати смалець), засипте і обсмажте, помішуючи, цибулю на повільному вогні, поки вона не стане м'якою (не почервоніє).

Крок - 3
04

В кінці додайте дрібно нарізаний або пресований заздалегідь очищений від лушпиння часник, перемішайте і, як тільки він почне віддавати аромат, додайте нарізану картоплю. Трохи обсмажте, приправте чорним і білим меленим перцем (досить щедро) і через 1-2 хвилини залийте відваром або водою.

Крок - 4
05

Додайте в каструлю лавровий лист і приправте добре сіллю (в разі води бульйон, напевно, не потрібен). Накрийте каструлю з вмістом кришкою і готуйте приблизно 10 хвилин, поки картопля не стане майже готовою (не пересмаженою).

Крок - 5
06

Нарешті, додайте в каструлю, нарізану раніше кубиками сьомгу, перемішайте і варіть вміст ще приблизно 5-10 хвилин (в залежності від розміру шматків, на які нарізали рибу).

Крок - 6
07

Вимкніть вогонь, перевірте на смак і при необхідності приправте. Приправити можна йогуртом (високої жирності) або вершками - зазвичай у кожного в холодильнику є 2-3 столові ложки натурального йогурту (перед тим, як вилити його в каструлю, змішайте його з декількома столовими ложками гарячого супу, щоб він розчинився краще).

Крок - 7
08

Нарешті, додайте в каструлю заздалегідь вимитий і дрібно нашаткований свіжий кріп (можна використовувати сушений продукт). І готово, можна подавати юшку з сьомги - з хлібом або без нього. Зазвичай подається шматок хліба з цільного зерна або тости і без будь-яких добавок. Смачна, проста і ситна гаряча страва. Смачного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Тісто для домашньої локшини - покроковий рецепт, фото 1 Тісто для домашньої локшини 30 1 2 з 5 - детальніше -
Вінегрет з горошком - покроковий рецепт, фото 1 Вінегрет з горошком 45 4 3 з 5 - детальніше -
Куряче філе по-китайськи - покроковий рецепт, фото 1 Куряче філе по-китайськи 50 4 3 з 5 - детальніше -
Хрустка квашена капуста - покроковий рецепт, фото 1 Хрустка квашена капуста 30 1 2 з 5 - детальніше -