Укр
Рус
Юшка Перші страви Російська кухня

Юшка із сазана

( 4.8276 4 529 29 оцінок)

3306 - переглядів
75 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Юшка із сазана - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Що таке юшкаі як її готувати знають багато, та, швидше за все, всі. І про те який саме рецепт правильний або кращий можна сперечатися нескінченно. Одні будуть запевняти, що найчудовіша юшка та, що приготовлена ​​в казанку, на багатті і саме з свіжевиловленої річкової риби, хто навпаки, вважає за краще юшку з морських рибин. І кожна версія має право на життя. Тим не менше, завжди можна внести в будь-який рецепт щось таке особливе, що дозволить перетворити саму звичну страву в справжній шедевр. Це, звісно, стосується і юшки. Скільки б ми не говорили про спосіб приготування або якихось унікальних здібностях кухаря, головне в якості юшки - риба.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Юшка із сазана" (на 100 грам)

  • Білки4.3 гр.
  • Жири2.4 гр.
  • Вуглеводи1.9 гр.
  • Калорії40 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Хочеться запропонувати свій варіант рецепта - юшка з сазана, яка готується швидко і досить просто, при цьому смак і аромат просто чудові. Іноді кулінари, готуючи юшку, вважають за краще використовувати декілька видів риби, але як на мене, досить однієї. У нашому випадку юшка складатиметься виключно з сазана - цінної і ніжної на смак риби. Такий вид юшки винайшли, швидше за все, рибалки, які дуже часто готують її прям зі свіжого улову. Але не всі у нас рибалки тому купивши свіжу рибу на ринку, приготуємо юшку з сазана в домашніх умовах. Багато хто віддає перевагу готувати юшку виключно з голів сазана, але ми з вами будемо використовувати всю рибу, яку, звичайно ж, потрібно ретельно підготувати. Перш за все, зачищаємо луску і, зробивши розріз черева, акуратно видаляємо нутрощі. В обов'язковому порядку видаляємо зябра і очі, після чого рибу ретельно промиваємо, як зовні, так і всередині.

Крок - 1
02

Готується юшка за нашим рецептом дуже просто тому беремо широку товстостінну каструлю або казанок і приступаємо. Спочатку приготуємо овочі, а саме морквину чистимо, миємо, ріжемо кільцями і кидаємо в казанок з рослинним маслом. Також нарізаємо вимитий і очищений корінь селери і додаємо до морквини.

Крок - 2
03

На середньому вогні починаємо готувати овочі і додаємо до них нарізані шматками голови, плавники і хвости сазана.

Крок - 3
04

Коли вміст казанка трохи притушкується, додаємо лавровий лист, мелений перець, зерна коріандру і перець горошок.

Крок - 4
05

Цибулину з лушпинням розрізаємо навпіл, підсмажуємо на вугіллі і відправляємо в казанок.

Крок - 5
06

Після цього нарізаємо кільцями цибулю порей, кидаємо в посудину, де вариться юшка, а ще додаємо одне стебло цибулі цілком.

Крок - 6
07

Ще кладемо в казанок пасту чилі, перемішуємо все дерев'яною ложкою і заливаємо водою. Варимо вміст хвилин 40 на слабкому вогні, щоб юшка сильно не кипіла, після чого дістаємо вміст казанка в окрему посудину.

Крок - 7
08

В казанок кидаємо нарізану кубиками картоплю і кільцями моркву. Потім додаємо нарізану скибочками рибу і зелену цибулю, після чого кидаємо сіль.

Крок - 8
09

Варимо юшку протягом 25 хвилин, в кінці варіння додаємо подрібнену зелень петрушки. Сподіваюся, юшка, приготована за нашим рецептом, призведе в захват ваших їдців.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Голубці - покроковий рецепт, фото 1 Голубці 110 6 4 з 5 - детальніше -
Рулетики з млинців - покроковий рецепт, фото 1 Рулетики з млинців 50 4 3 з 5 - детальніше -
Салат Мімоза з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Салат Мімоза з сьомгою 40 4 3 з 5 - детальніше -
Полуничний лікер - покроковий рецепт, фото 1 Полуничний лікер 30 1 2 з 5 - детальніше -