Що таке юшкаі як її готувати знають багато, та, швидше за все, всі. І про те який саме рецепт правильний або кращий можна сперечатися нескінченно. Одні будуть запевняти, що найчудовіша юшка та, що приготовлена в казанку, на багатті і саме з свіжевиловленої річкової риби, хто навпаки, вважає за краще юшку з морських рибин. І кожна версія має право на життя. Тим не менше, завжди можна внести в будь-який рецепт щось таке особливе, що дозволить перетворити саму звичну страву в справжній шедевр. Це, звісно, стосується і юшки. Скільки б ми не говорили про спосіб приготування або якихось унікальних здібностях кухаря, головне в якості юшки - риба.
Хочеться запропонувати свій варіант рецепта - юшка з сазана, яка готується швидко і досить просто, при цьому смак і аромат просто чудові. Іноді кулінари, готуючи юшку, вважають за краще використовувати декілька видів риби, але як на мене, досить однієї. У нашому випадку юшка складатиметься виключно з сазана - цінної і ніжної на смак риби. Такий вид юшки винайшли, швидше за все, рибалки, які дуже часто готують її прям зі свіжого улову. Але не всі у нас рибалки тому купивши свіжу рибу на ринку, приготуємо юшку з сазана в домашніх умовах. Багато хто віддає перевагу готувати юшку виключно з голів сазана, але ми з вами будемо використовувати всю рибу, яку, звичайно ж, потрібно ретельно підготувати. Перш за все, зачищаємо луску і, зробивши розріз черева, акуратно видаляємо нутрощі. В обов'язковому порядку видаляємо зябра і очі, після чого рибу ретельно промиваємо, як зовні, так і всередині.
Готується юшка за нашим рецептом дуже просто тому беремо широку товстостінну каструлю або казанок і приступаємо. Спочатку приготуємо овочі, а саме морквину чистимо, миємо, ріжемо кільцями і кидаємо в казанок з рослинним маслом. Також нарізаємо вимитий і очищений корінь селери і додаємо до морквини.
На середньому вогні починаємо готувати овочі і додаємо до них нарізані шматками голови, плавники і хвости сазана.
Коли вміст казанка трохи притушкується, додаємо лавровий лист, мелений перець, зерна коріандру і перець горошок.
Цибулину з лушпинням розрізаємо навпіл, підсмажуємо на вугіллі і відправляємо в казанок.
Після цього нарізаємо кільцями цибулю порей, кидаємо в посудину, де вариться юшка, а ще додаємо одне стебло цибулі цілком.
Ще кладемо в казанок пасту чилі, перемішуємо все дерев'яною ложкою і заливаємо водою. Варимо вміст хвилин 40 на слабкому вогні, щоб юшка сильно не кипіла, після чого дістаємо вміст казанка в окрему посудину.
В казанок кидаємо нарізану кубиками картоплю і кільцями моркву. Потім додаємо нарізану скибочками рибу і зелену цибулю, після чого кидаємо сіль.
Варимо юшку протягом 25 хвилин, в кінці варіння додаємо подрібнену зелень петрушки. Сподіваюся, юшка, приготована за нашим рецептом, призведе в захват ваших їдців.
Випадкові рецепти