Легендарна перша страва під назвою юшка має багату історію і користується популярністю у всьому світі. Приготування юшки - це не просто зварити смачний супчик з риби, цей процес має особливим шармом, особливо якщо готувати юшку на природі в хорошій компанії. Такий рибний суп розфарбує повсякденне меню і дуже виграшно виглядає як частування для гостей. Вважається, що аналогів справжньої юшки в світі не існує, і це скоріше рибні супи.
Слід зазначити, що рецептів юшки існує дуже багато, але всі вони мають однакові особливості, які обов'язково потрібно враховувати під час приготування. Сьогодні в нашому меню юшка з голів. Найкраще, звичайно, взяти таку рибу, як товстолобик, але можна і іншу сміливо використовувати. Звичайно ж, якщо вам пощастило придбати свіжу рибку, неймовірно смачна юшка вам забезпечена. Ну а якщо в наявності лише заморожена, то це теж зовсім не біда. Приготування юшки має свої особливості і навіть ритуали, знаючи які, ви зможете приготувати справжній кулінарний шедевр. Отже, спочатку розберемося з головною героїнею нашого страви, тобто, головою товстолобика. Найчастіше ця риба буває великою, відповідно і голову має досить велику. Отже, голову добре миємо під проточною водою, видаляємо всі непотрібні частини і опускаємо в каструлю з водою. Додаємо туди сіль, мелений перець і пару цілих цибулин, а ще кидаємо лаврове листя.
Моркву чистимо від шкірки, миємо, нарізаємо дрібними кубиками і разом з родзинками відправляємо в каструлю з риб'ячими головами. Накриваємо ємність кришкою і на середньому вогні доводимо до кипіння.
Вміст каструлі під кришкою буде пінитися, але ми не відкриваємо її і готуємо протягом 15 хвилин. Після цього кришку з каструлі знімаємо і дістаємо з окропу на тарілку голови товстолобика.
Далі викладаємо голови на дощечку і за допомогою ножа відокремлюємо м'ясо від кісток.
Тепер дістаємо з каструлі шумівкою варену цибулю і видаляємо, а туди відправляємо риб'яче м'ясо. Коли юшка знову закипить, кладемо в каструлю рис і добре перемішуємо.
Далі вливаємо олію і додаємо нарізану кубиками картоплю. Все добре перемішуємо, накриваємо кришкою і варимо юшку до готовності картоплі і рису.
В кінці кидаємо в каструлю свіжу зелень петрушки і готуємо ще буквально кілька хвилин. Готову страву розливаємо по тарілках і подаємо до столу. Ароматна, смачна юшка обов'язково стане улюбленою стравою у вашій родині.
Випадкові рецепти