Укр
Рус
Йогурт Напої Кухня Греції

Йогурт в домашніх умовах

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

558 - переглядів
25 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Йогурт в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Ось дуже простий рецепт приготування смачного, вершкового і твердого домашнього йогурту. Цей йогурт, приготований в домашніх умовах може бути приправлений фруктами або ягодами, налаштовані відповідно до бажань і смаків.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Йогурт в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки3 гр.
  • Жири3 гр.
  • Вуглеводи4.1 гр.
  • Калорії64 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Візьміть молоко (в ідеалі домашнє) і залийте в глибоку каструлю. Поставте ємність на слабкий вогонь. Молоко повинно слабо пузиритися. Залиште молоко кипіти для зменшення приблизно на 30% відсотків (як правило, це займає близько 15 хв). Накрийте відварене молоко тканиною і дайте охолонути до 40-50 градусів (обчислюється мізинцем або, якщо необхідно, невеликим класичним термометром). Додайте ферменти до молока. Дві можливості: або ферменти, куплені в аптеках, або готовий йогурт. Насправді, чим більше заквасок, тим міцніше і кисліше будуть йогурти.

Крок - 1
02

Отже, відправте йогурт в миску і залийте раніше підготовленим молоком. Добре збийте, щоб суміш була однорідною. Перелийте підготовлену молочну суміш в окремі ємності (в склі або глині, це буде краще, ніж в пластиці), закрийте їх (кришкою, якщо вона є, якщо ні, харчовою плівкою, і, якщо можливо, з гумкою, щоб вона була добре запечатана) .

Крок - 2
03

Помістіть ємності з молочною сумішшю у велику форму для випічки з дуже високими краями, і заповніть водою (гарячою чи теплою) до рівня молока в банках (якщо воно нижче, не має великого значення). Поставте форму з вмістом в духовку при 45 градусах. Потім вимкніть духовку, залишаючи дверцята щільно закриті, так що вона зберігає багато тепла і досить. Залиште ємності в теплі на 4-6 годин. Влітку їх можна просто поставити на сонце. Чим довше вони теплі, тим більше кислими (і твердими) будуть йогурти. Якщо ваша духовка не може працювати при низьких температурах, це також можна зробити в скороварці. Таким чином, помістіть ваше молоко на вогонь в закритій каструлі на 25 хвилин.

Крок - 3
04

Коли йогурт, приготований в домашніх умовах, відстоїть в теплі зазначений час, помістіть його в холодильник, де він придбає трохи більшої твердості. Такий йогурт зазвичай тримають близько 15 днів в холодильнику.

Крок - 4

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Класичний цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Класичний цибулевий суп 75 7 4 з 5 - детальніше -
Розсольник вегетаріанський - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник вегетаріанський 35 4 3 з 5 - детальніше -
Манна каша - покроковий рецепт, фото 1 Манна каша 20 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Консерви з окуня в томаті - покроковий рецепт, фото 1 Консерви з окуня в томаті 180 1 3 з 5 - детальніше -
Булочка з корицею - покроковий рецепт, фото 1 Булочка з корицею 60 3 3 з 5 - детальніше -
Домашні хінкалі по-грузинськи - покроковий рецепт, фото 1 Домашні хінкалі по-грузинськи 100 5 4 з 5 - детальніше -
Брокколі з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Брокколі з яйцем 45 3 3 з 5 - детальніше -