Єврейська закуска з сиру з часником - проста, але смачна і ситна страва, добре відома господаркам на пострадянському просторі як салат «Білочка». Мінімум зусиль і інгредієнтів, а виходить поживна закуска з приємним вершковим смаком, яку можна поставити і на щоденний обідній, і на святковий стіл.
Для приготування єврейської закуски з сиру і часнику нам знадобляться зварені круто яйця. Налийте в каструлю воду, покладіть туди яйця і відправте на плиту. Увімкніть сильний вогонь і варіть хвилин 10-15. Зазвичай цього достатньо, щоб жовток добре схопився і не витікав. Щоб яєчна шкаралупа не лопнула під час варіння, бажано воду гарненько посолити або додати в неї оцет. А щоб під час очищення білок легко відходив від шкаралупи, відразу після відварювання потрібно злити окріп, залити яйця холодною водою і дайте їм в ній охолонути.
Поки готуються яйця, натріть на крупній тертці плавлений сир і відправте в миску, в якій будете змішувати салат.
Зварені і остиглі яйця звільніть від шкаралупи і натріть на дрібній тертці. Терті яйця додайте в миску до сиру.
Очистіть від лушпиння зубчики часнику і дрібно наріжте ножем або пропустіть через чеснокодавку. Якщо вирішите скористатися ножем, попередньо роздушіть зубчики бічною стороною леза, щоб вони пустили сік. Так закуска буде ароматніше. З'єднайте часник з тертими яйцями і сиром.
Залишилося додати в миску майонез і ретельно перемішати продукти для рівномірного розподілу в страві. При бажанні можна прикрасити салат зеленню, але це необов'язково.
Єврейська закуска з сиру з яйцями, часником і майонезом готова. Дайте їй настоятися хвилин 15-20 - і можете дегустувати. Повірте, не дивлячись на простоту приготування, це дуже смачно. Смачного!
Випадкові рецепти