Язик з грибами - дуже ніжна і неймовірно смачна страва для справжніх гурманів. Дотримуйтесь наших покроковим рекомендацій і приготуйте на вечерю справжній делікатес.
Яловичий язик ретельно вимийте під проточною водою і покладіть у велику каструлю. Залийте водою. Рідина повинна повністю покривати продукт. Поставте ємність на плиту і на середньому вогні доведіть до кипіння. У міру появи, знімайте піну. Дайте язику прокіпіти 10-15 хвилин.
Злийте бульйон і гарненько промийте язик. Знову занурте м'ясний субпродукт в каструлю і залийте чистою водою. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і розріжте на 4 частини.
Часник наріжте тонкими слайсами. Додайте обидві прянощі в каструлю. Сюди ж відправте лавровий лист, перець духмяний горошком і сіль. Доведіть до кипіння на середньому вогні. Зменшіть вогонь і накрийте каструлю кришкою.
Продовжуйте варити протягом 3-4 годин до готовності. Язик має стати м'яким. У міру необхідності, додавайте в ємність воду. Готовий м'ясний продукт вийміть з каструлі. Остудіть і поставте в холодильник на 1-2 години.
Бульйон, в якому варився язик, процідіть. З охолодженого язика зніміть шкірку. Наріжте продукт по діагоналі на скибочки близько 1 см завтовшки.
У глибоку миску викладіть консервований грибний крем-суп. Влийте бульйон, в якому варився язик. Переміксуйте до однорідного стану.
Поставте сковороду на середній вогонь. Додайте вершкове масло. У розігріту жаровню всипте нарізані тонкими слайсами печериці. Можна використовувати як консервовані, так і свіжі гриби. Обсмажте, постійно помішуючи, до легкого золотистого кольору. Зніміть гриби з вогню.
Ріпчасту цибулю наріжте дрібними кубиками і всипте на сковороду. Коли пряність стане м'якою, викладіть в жаровню язик. Продовжуйте готувати 2-3 хвилини.
Влийте грибний соус, додайте сіль, чорний мелений перець і печериці. Перемішайте і тушкуйте 8-10 хвилин. Викладіть страву на порційне блюдо і подавайте на стіл. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти