Сніданок повинен бути не тільки смачним і ситним, але і легким у приготуванні. Яєчня з ковбасою і сиром - ідеальний початок дня. Від такої страви не відмовляться навіть діти, яких дуже складно змусити поснідати.
Ковбасу і сир для яєчні вибирайте на свій смак. Оригінальний смак і аромат додасть страві копчена або напівкопчена ковбаса. Наріжте м'ясний продукт кільцями. Якщо шматочки виходять дуже великими, нарізуйте четвертинками.
Налийте на сковороду невелику кількість рослинної олії і поставте на плиту на середній вогонь. Для смаження можна використовувати оливкове або вершкове масло. Обсмажте ковбасу до золотистої скоринки і переверніть. Щоб зробити страву ще соковитіше, на цьому етапі можна доповнити яєчню шматочками свіжих помідорів або солодкого болгарського перцю.
Перед тим, як смажити яйця, ретельно вимийте їх в теплій воді з милом і трохи обсушіть. Вбийте яйця на сковороду. Щоб уникнути потрапляння шкаралупи, розбивайте яйця в миску, а тільки потім виливайте в жаровню.
Коли нижній шар білка схопиться, лопаткою або виделкою зробіть у ньому невеликі отвори, щоб просмажити страву максимально рівномірно. Посоліть страву. За смаком додайте улюблені спеції і приправи.
Натріть на тертці твердий сир і рясно посипте яєчню. Час смаження регулюйте на свій розсуд. Якщо ви любите засмажену корочку, потримайте страву на вогні трохи довше, а для ніжної яєчні накрийте сковороду кришкою і протушкуйте кілька хвилин.
Викладіть страву на порційну тарілку і подавайте гарячою, як окрему страву або з салатом зі свіжих овочів. За бажанням посипте яєчню дрібно нарізаною свіжою зеленню. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти