Укр
Рус
Яєчня Другі страви Американська кухня

Яєчня по-французьки

( 4.8500 4 520 20 оцінок)

2302 - переглядів
35 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Яєчня по-французьки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Американська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Прекрасна страву, яка порадує всю сім'ю і зарядить гарним настроєм на весь день - це яєчня.   Різновидів яєчні існує неймовірна кількість, адже це страва, яка дозволяє експериментувати і виявляти кулінарну фантазію. Крім того яєчня - це завжди просто і швидко, що цінується господинями. Одним з смачних і ситних варіантів вважається яєчня по-французьки. Цей спосіб робить звичайну яєчню оригінальною, пікантною, ситною і вишуканою стравою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Яєчня по-французьки" (на 100 грам)

  • Білки9.1 гр.
  • Жири15.3 гр.
  • Вуглеводи2.1 гр.
  • Калорії193 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку очистимо середньої величини цибулину від лушпиння і на обробній дошці дрібно нарізаємо. Потім ставимо на вогонь сковорідку і викладаємо в неї вершкове масло. Коли воно розтане, кидаємо раніше нарізану цибулю і обсмажуємо на середньому вогні до легкого розм'якшення.

Крок - 1
02

Тим часом чистимо болгарський перець від насіння всередині, миємо й нарізаємо невеликими кубиками. Після цього додаємо перець в сковорідку і продовжуємо обсмажувати разом з цибулею близько трьох хвилин.

Крок - 2
03

Потім нарізаємо кубиками шинку, після чого також кидаємо на сковорідку. Все разом готуємо ще кілька хвилин, поки цибуля не стане золотистого кольору.

Крок - 3
04

Поки ці інгредієнти обсмажуються, в окрему ємність розбиваємо яйця, вливаємо молоко і збиваємо. Дуже важливо добре збити яйця, так страва вийде пишною і матиме ніжну структуру. Але не потрібно збивати яйця міксером або блендером, достатньо звичайної вилки або вінчика.

Крок - 4
05

Потім додаємо тертий сир чеддер (або будь-який інший сир, який вам подобається і є в наявності). Також приправляем сіллю і перцем і все добре перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса.

Крок - 5
06

Тепер виливаємо цю суміш на сковорідку, в якій знаходяться обсмажені овочі з шинкою і ставимо на вогонь смажитися 3 - 4 хвилини. Накривати кришкою сковорідку не потрібно. За цей час яєчня повинна досить прожаритися і зарум'яниться зверху.  

Крок - 6
07

Дуже важливо не пересмажити яєчню, тому вогонь повинен бути невеликим. Після цього готову страву викладаємо на тарілку і посипаємо подрібненою зеленню.

Крок - 7
08

Можна подавати з скибочками підсмаженого хліба, сметаною і томатним соусом. Красива і апетитна на вигляд яєчня по-французьки обов'язково сподобається вашим домочадцям своїм яскравим, насиченим смаком і красивою подачею, а ви поповните своє повсякденне меню ще однією простою і легкою, але дуже смачною стравою.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Сангрія - покроковий рецепт, фото 1 Сангрія 30 3 2 з 5 - детальніше -
Шніцель з курки - покроковий рецепт, фото 1 Шніцель з курки 45 8 3 з 5 - детальніше -
Жульєн в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Жульєн в мультиварці 80 5 3 з 5 - детальніше -
Хот-дог з сосискою - покроковий рецепт, фото 1 Хот-дог з сосискою 60 4 3 з 5 - детальніше -