Яєчня-глазунья - популярна страва для сніданку. Готується вона просто: потрібно розбити яйце на сковороду, не торкнувшись жовток, - і яєчня готова. У рецепті розповідається, як зробити таку яєчню не тільки смачною, а й оригінальною. Якщо хочете порадувати другу половинку простим, але романтичним сніданком, цей рецепт для вас.
Сосиску (бажано тонку і довгу) звільніть від оболонки і розріжте вздовж навпіл, не дорізаючи до одного кінця близько 1,5 см.
Виверніть сосиску зрізом назовні і з'єднайте кінчики, щоб вийшло сердечко. Скріпіть розрізані кінці зубочисткою.
Розтопіть на сковороді шматочок вершкового масла, Відправте туди сердечко з сосиски і підсмажте до золотистої скоринки. Після цього переверніть сосиску зворотною стороною.
Куряче яйце ретельно вимийте і висушіть. Гострим ножем обережно розбийте шкаралупу, намагаючись не зачепити жовток. Вбийте яйце всередину сердечка з сосиски.
У такому вигляді смажте яєчню до готовності. Низ повинен зарум'яниться, а білок схопитися. Коли це станеться, оригінальна і романтична яєчня глазунья готова. За бажанням можна посолити і поперчити її на смак.
Сервіруйте страву. Акуратно перекладіть яєчню в сосиску на тарілку для подачі. Щоб було легше, скористайтеся шумівкою або кухонною лопаткою. Помідори-чері вимийте, просушіть, розріжте навскоси навпіл і викладіть навколо яєчні. Прикрасьте страву гілочкою свіжого базиліка і подавайте зі скибочками чорного хліба.
Випадкові рецепти