Фаршировані яйця - це універсальна страва, яка подобається і дорослим, і дітям, тому існує неймовірно велика кількість рецептів приготування. Способів начинки можна придумувати скільки завгодно, все залежить від кулінарної фантазії, але є особливо вдалі поєднання, які давно полюбилися всім. Одним з таких є рецепт яйця фаршировані шпротами.
Отже, перш за все звичайно ж відваримо круто яйця. Заливаємо в сотейник воду і відправляємо на плиту. Для цієї страви нам потрібні яйця, зварені круто, але при цьому дуже не переварені, щоб жовток не посинів. Крім того, вони повинні бути без пошкоджень, щоб мати гарний представницький вигляд.
Для цього є кілька правил, яких потрібно дотримуватися, щоб отримати хороший результат. По-перше, поміщаємо яйця в уже киплячу воду, але робимо це акуратно, щоб не стукнути яйце об дно. Для цього кладемо його на ложку, а потім опускаємо. По-друге, для приготування круто, яйця потрібно варити не менше 7 хвилин в киплячій воді.
Але важливо відзначити, що вода не повинна кипіти дуже інтенсивно, інакше яйця можуть лопнути. Після того, як вони зварилися, обов'язково заливаємо їх холодною водою, це потрібно для того, щоб вони добре почистилися. Залишимо яйця в холодній воді хвилин на десять, а потім акуратно очистимо від шкаралупи.
Тепер займемося начинкою. В окрему ємність викладаємо шпроти.
Дрібно нарізаємо помиту зелень петрушки. Також чистимо від лушпиння цибулину і дрібно її шаткуємо.
Оливки ріжемо навпіл. Ще подрібнюємо в'ялений перець, ріжемо його просто кільцями.
Наступним етапом розрізаємо навпіл варені яйця. Краще розрізати уздовж.
Потім акуратно дістаємо з кожної половинки жовтки і кидаємо їх в ємність з шпротами.
Гарненько перемішуємо виделкою, щоб подрібнити. Сюди ж додаємо вже порізані інші інгредієнти і все ретельно перемішуємо, щоб отримати однорідну масу. Слід зазначити, що не потрібно додавати майонез, адже таке поєднання продуктів має досить в'язку і не суху консистенцію.
Ну а тепер приступаємо до основного завдання і фаршируємо яйця. Для цього кожну половинку наповнюємо нашою ароматною начинкою, не шкодуючи смакоти і формуючи гірку.
Зверху прикрашаємо шматочком перцю або зелені і поспішаємо подати до столу, щоб продемонструвати гостям або рідним яйця фаршировані шпротами.
Випадкові рецепти