Страви з яєць, а особливо закуски, завжди користувалися великою популярністю. А як щодо поживної фантазії на тему яйця фаршировані? Думаю, що багато хто просто обожнюють цю їжу, тим більше, що це абсолютно безпрограшний варіант, якщо потрібно приготувати щось на швидку руку. І ще, що важливо, страва доступна в фінансовому плані. Фаршировані яйця завжди були і до сир пір залишаються черговою стравою будь-якого святкового столу, а також чудовою закускою для сімейної вечері. І хоча варіантів фаршу для закуски з яєць безліч, куряча печінка, мені здається, підходить просто ідеально, і ця страва дуже смачна, хоча на сьогоднішній день, можливо трошки призабуте. Думаю, зрозуміло, що в якості начинки буде використовуватися печінка, вона, звичайно, може бути будь-яка, але саме куряча має особливо ніжний і м'який смак. При бажанні можна начинити яйця готовим печінковим паштетом, але я б все-таки рекомендував приготувати начинку самостійно.
В першу чергу нам необхідно відварити яйця. До їхнього вибору теж потрібно поставитися серйозно, щоб під час варіння, яйця не лопалися і не витікали. Адже для приготування страви потрібні цілі красиві яєчка. У каструлю складаємо потрібну кількість яєць, заливаємо холодною водою, так як гаряча не рекомендується, щоб уникнути тріскання шкаралупи. Ставимо каструлю з яйцями на плиту і, довівши до кипіння, відварюємо протягом 8 -10 хвилин, щоб зварилися круто.
Беремо курячу печінку, бажано свіжу, але якщо доведеться використовувати заморожену, то потрібно буде попередньо розморозити. Печінку добре промиваємо під проточною водою, видаляємо плівки, якщо такі є, і складаємо в каструлю. Заливши водою, поміщаємо на плиту і варимо печінку, трохи підсоливши, до готовності.
Відварені яйця виймаємо і поміщаємо в ємність з холодною водою або охолоджуємо під проточною. Чистимо шкаралупу, ріжемо яйця в довжину навпіл, акуратно чайною ложечкою виймаємо з кожної половинки жовток і складаємо в глибоку миску.
Готову, зварену курячу печінку виймаємо і складаємо на обробну дошку для охолодження. Коли вона охолоне, дуже дрібно нарізаємо або подрібнюємо за допомогою м'ясорубки, додаємо в миску з яєчними жовтками.
Хоча ніхто не забороняє фантазувати зі смаками і ароматами, але традиційно для цієї страви ніяких вишуканих спецій не використовують, так що тепер печінку і жовтки солимо, посипаємо перцем і додаємо майонез.
За допомогою кухонної лопатки суміш добре перемішуємо до однорідної маси. Фарш для яєць повинен бути досить густим по консистенції і в'язким, щоб добре тримався в половинках яєць.
Коли наш фарш вже практично готовий, чайною ложкою наповнюємо кожну половинку яйця і складаємо на тарілку. Легка, смачна і ніжна закуска готова, можна пригощатися.
Випадкові рецепти