Японський суп рамен з куркою - густа і пряна перша страва з локшиною швидкого приготування. У рецепті розповідається, як правильно приготувати вершковий курячий суп в японському стилі. Це нешвидко, але дуже смачно!
Займіться куркою. Тушку вимийте, просушіть і обробіть на шматочки. Спочатку відокремте крила. Потім ніжки.
Розріжте грудку навпіл і філіруйте. Відокремте грудні кістки від спини. Філіруйте курячі ніжки.
Надішліть всі кістки (задню частину, грудину, крила, кістки, вийняті з ніжок) в каструлю. З грудок зніміть шкіру.
Додайте в каструлю з кістками курячі лапки і остови задньої частини (те й інше можна придбати додатково). Промийте інгредієнти проточною водою.
Влийте в каструлю з курячими кістками воду для бульйону і рисове вино або саке. Поставте каструлю на сильний вогонь і доведіть вміст до кипіння. Варіть 10-15 хвилин, знімаючи піну шумівкою.
Коли бульйон очиститься, знизьте вогонь до мінімуму, накрийте каструлю кришкою і варіть 5 годин.
Зробіть пряну приправу. Овочі і гриби вимийте і висушіть. Покладіть в каструлю водорості комбу, розрізаний навпіл часник, крупно нарізані імбир і білу частину цибулі-порею, а також сушені шиітаке. Влийте рисове вино (або саке) і воду. Всипте морську сіль і цукор.
Поставте каструлю на сильний вогонь, доведіть рідину до кипіння і варіть 10 хвилин. Потім знизьте вогонь до середнього і кип'ятіть під кришкою 30 хвилин.
Через півгодини процідіть вміст каструлі через сито, всипте в проціджену рідину солодку паприку (якщо любите гостроту, замініть солодку паприку гострою або перцем чилі) і перемішайте.
Приготуйте курячі фрикадельки. Філіровану грудку наріжте шматочками, відправте в подрібнювач, додайте вершкове масло і перебийте до стану фаршу.
Натріть в нього часник і імбир. Додайте у фарш кукурудзяний крохмаль, соєвий соус, рисове вино, чорний перець, яйце і мелений кунжут.
Перемішайте інгредієнти до однорідності. Накрийте миску з фаршем харчовою плівкою і поки відправте в холодильник. Через 3 години варіння бульйону потрібно зняти кришку і придушити кістки шумівкою або товкачем для картоплі.
Робіть це через кожні півгодини. За півгодини до закінчення готування додайте в бульйон ще трохи води. Капусту напа наріжте шматочками.
Подрібніть зелену цибулю. Готовий курячий бульйон процідіть через сито.
Проціджений бульйон перелийте через більш дрібне сито в каструлю і доведіть до кипіння.
Вийміть з холодильника курячий фарш. Формуйте з нього фрикадельки і відправляйте в киплячий бульйон. Помішуючи, щоб не злиплися, варіть мітболи 5-7 хвилин (або поки не спливуть на поверхню).
Філе курячих ніжок викладіть на деко шкірою вгору, приправте сіллю і перцем і запечіть в духовці до готовності.
Закип'ятіть в каструлі воду, посоліть і бланшуйте нарізану капусту напа 3-5 хвилин. Відкиньте капусту на друшляк, а в киплячу воду, де вона варилася, відправте локшину рамен. Готуйте макарони близько 1 хвилини.
Запечене філе курячих ніжок вийміть з духовки, трохи остудіть і наріжте шматочками. Сервіруйте японський суп рамен з куркою. У глибоку тарілку влийте раніше приготовлену приправу і натріть трохи часнику.
Додайте курячий бульйон. Викладіть варену локшину рамен. Покладіть зверху бланшировану капусту напа, фрикадельки і запечене філе ніжок. Всипте подрібнену зелену цибулю і мелений кунжут.
Прикрасьте страву розрізаним навпіл вареним яйцем. За бажанням додайте юзу або масло чилі. Смачний японський суп рамен з куркою готовий. Смачного!
Випадкові рецепти