Японська локшина удон популярна майже так само, як знаменитий японський рис. Пропонуємо рецепт смаженої локшини з овочами, грибами і насиченим соусом, який робить смак страви досконалим. Локшина по-японськи за цим рецептом робиться всього за 20 хвилин, а виходить фантастично смачною. Це апетитний обід або вечеря в кращому вигляді!
Печериці протріть вологою серветкою і наріжте тонкими слайсами. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.
Моркву вимийте, просушіть, очистіть від шкірки і подрібніть соломкою.
Зелену цибулю вимийте, обтрусіть від вологи і дрібно поріжте ножем.
Закип'ятіть в каструлі воду, Відправте туди локшину удон і варіть відповідно до інструкції на упаковці (зазвичай 3 хвилини).
Готову локшину перекладіть в друшляк, промийте холодною водою і збризніть рослинним маслом.
Приготуйте соус. В одній ємності з'єднайте взяті в рівній кількості устричний соус, рисовий оцет, смажене кунжутне масло і темний соєвий соус. Всипте цукор (в ідеалі коричневий, але можна і звичайний) і мелений чорний перець і перемішайте інгредієнти до однорідності.
Розігрійте на сковороді рослинне масло. Часник очистіть від лушпиння, поріжте ножем і підсмажте до легкого зарум'янювання.
Всипте в сковороду нарізані гриби і трохи підсмажте. Потім додайте півкільця ріпчастої цибулі і теж смажте до рум'яності.
Всипте туди ж нарізану моркву і, помішуючи, злегка припустіть, щоб вона стала м'якше. Посоліть і поперчіть страву за смаком і смажте до готовності. Готові гриби з овочами викладіть на тарілку.
У сковороду, де вони смажилися, відправте очищені креветки. Влийте трохи світлого соєвого соусу, присоліть за смаком і на сильному вогні зарумяньте креветки з обох сторін.
Додайте на сковороду варену локшину удон, перемішайте і влийте раніше приготований соус. Знову перемішайте і всипте обсмажені овочі з грибами. Присипте страву подрібненою зеленою цибулею, перемішайте і зніміть з вогню. Смажена з овочами і грибами японська локшина удон подається до столу гарячою. Смачного!
Випадкові рецепти