Хочете дізнатися, без якої страви немислима японська кухня? Як деякі не можуть обійтися без каш або картоплі, так японці не обходяться без локшини, і для цього зовсім не обов'язково знати в ідеалі східну кулінарію. Всім відомо, що саме в Японії знають толк в такій їжі, як рис і локшина, адже ці продукти дуже корисні і насичують організм людини всіма необхідними елементами. Справжня японська локшина найчастіше готується з рибою і морепродуктами, а ще обов'язковим доповненням є заправка. Способів приготування цієї їжі багато і з одним з них пропонуємо познайомитися.
Для того, щоб страва вийшла воістину вишуканою, доведеться трохи повозитися та й витратити грошей, зате ваші рідні обов'язково оцінять ваші старання. Отже, в першу чергу займіться креветками. Якщо вони у вас будуть замороженими, то перш за все необхідно розморозити їх і очистити від панцира.
Потім помістіть на плиту сковорідку, влийте рослинного масла, розігрійте і викладіть на сковорідку очищені креветки. Смажте на середньому вогні до красивого жовтого кольору і переверніть на іншу сторону. Підсмажте до напівготовності.
Потім додайте до креветок вимиті, очищені і нарізані скибочками кальмари. Обсмажуйте, поки кальмари стануть м'якими і викладіть з пательні.
Після цього поверніть сковорідку на плиту, влийте знову рослинне масло і викладіть нарізану пір'ям жовту цибулю. Пасеруйте на середньому вогні до м'якості цибулі.
Моркву очистіть, вимийте, наріжте тонкою соломкою і додайте до цибулі.
Також промийте добре пекінську капусту, просушіть і поріжте скибочками. Нарізану пекінську капусту перекладіть в сковорідку і обсмажуйте, перемішуючи періодично всі овочі, до м'якості продуктів.
Після цього додайте в сковороду японську локшину і добре перемішайте за допомогою дерев'яних паличок. Тепер покладіть до готуючих продуктів устричний соус і томатний кетчуп. Потім додайте соус вустерширський і японський соєвий соус.
Потім додайте трохи цукру, поперчіть і влийте невелику кількість води. Все добре перемішайте, а тепер викладіть в локшину заздалегідь обсмажені креветки з кальмарами. Помішуючи дерев'яною лопаткою і паличками, готуйте до моменту, поки буде готова локшина.
Викладіть готову страву в тарілку і піднесіть до столу. Японська локшина з морепродуктами обов'язково сподобається вашим рідним і стане однієюз улюблених страв вашої родини.
Випадкові рецепти