Укр
Рус
Мова Закуски Грузинська кухня

Яловичий відварний язик з хріном

( 5.0000 5 52 2 оцінки)

738 - переглядів
150 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Яловичий відварний язик з хріном - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Рецепт делікатного і дуже смачного яловичого відвареного язика в соусі з хріном. Страва традиційної польської кухні. Ми рекомендуємо.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Яловичий відварний язик з хріном" (на 100 грам)

  • Білки8.6 гр.
  • Жири8.5 гр.
  • Вуглеводи3.3 гр.
  • Калорії131 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу ретельно помийте під проточною, холодною водою яловичий язик, відправте його в каструлю, залийте холодною водою і залиште на всю ніч в холодному місці.

Крок - 1
02

На наступний день викладіть язик на обробну дошку і за допомогою гострого ножа акуратно видаліть з продукту слинні залози. Далі знову відправте язик в глибоку каструлю, налийте гарячу воду, повністю покривши продукт.

Крок - 2
03

Надішліть каструлю з вмістом на плиту і доведіть до кипіння, в процесі варіння обережно знімайте утворену пінку. Потім додайте в каструлю заздалегідь очищену від шкірки і не розрізаючи, моркву. Додайте так само очищений від шкірки корінь селери і корінь петрушки.

Крок - 3
04

Тепер очистіть від лушпиння і так же відправте в каструлю цілою ріпчасту цибулю. Засипте гвоздику, сіль, запашний перець, чорний мелений перець і лавровий лист, варіть вміст до готовності приблизно 1,5 - 2 години.

Крок - 4
05

Відварений яловичий язик витягніть з каструлі і перекладіть в миску. Коли язик трохи охолоне, зніміть з нього шкіру (для того, щоб легше шкіра знімалася, обполосніть продукт холодною водою) і поріжте продукт на шматочки товщиною близько 2 см. Овочі перекладіть в окрему велику миску.

Крок - 5
06

Тепер за допомогою дрібного сита або марлі процідіть відвар (бульйон з язика), налийте в чашку частину відвару, необхідну для соусу, покладіть нарізаний язик в решту відвару, збережіть його теплим.

Крок - 6
07

В цей час займіться приготуванням соусу, покладіть вершкове масло в каструлю і коли воно розтопиться, додайте борошно, залийте трохи раніше підготовленого бульйону, ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.

Крок - 7
08

Потім додайте в каструлю хрін (бажано використовувати у вигляді пасти) і гірчицю, залийте високої жирності вершки, приправте все лимонним соком, цукром, сіллю і чорним меленим перцем. Ретельно все перемішайте і протоміть ще кілька хвилин, до загусання вмісту.

Крок - 8
09

Далі витягніть язик з бульйону, викладіть його на тарілку і щедро полийте на нього раніше підготовлений соус. Прикрасьте яловичий відварний язик з хріном свіжою зеленню, і подавайте з вареною картоплею і салатом з солоних огірків і помідорів.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Грибний суп пюре з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Грибний суп пюре з вершками 40 4 3 з 5 - детальніше -
Суп з галушками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з галушками 40 5 3 з 5 - детальніше -
Кукурудзяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Кукурудзяна каша 30 5 2 з 5 - детальніше -
Макарони по флотськи - покроковий рецепт, фото 1 Макарони по флотськи 45 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Легкий салат з грушею - покроковий рецепт, фото 1 Легкий салат з грушею 20 2 1 з 5 - детальніше -
Бастурма із конини - покроковий рецепт, фото 1 Бастурма із конини 120 6 4 з 5 - детальніше -
Яйця фаршировані тунцем - покроковий рецепт, фото 1 Яйця фаршировані тунцем 45 4 2 з 5 - детальніше -
Мармелад з желатину - покроковий рецепт, фото 1 Мармелад з желатину 50 3 3 з 5 - детальніше -