Рецепт делікатного і дуже смачного яловичого відвареного язика в соусі з хріном. Страва традиційної польської кухні. Ми рекомендуємо.
В першу чергу ретельно помийте під проточною, холодною водою яловичий язик, відправте його в каструлю, залийте холодною водою і залиште на всю ніч в холодному місці.
На наступний день викладіть язик на обробну дошку і за допомогою гострого ножа акуратно видаліть з продукту слинні залози. Далі знову відправте язик в глибоку каструлю, налийте гарячу воду, повністю покривши продукт.
Надішліть каструлю з вмістом на плиту і доведіть до кипіння, в процесі варіння обережно знімайте утворену пінку. Потім додайте в каструлю заздалегідь очищену від шкірки і не розрізаючи, моркву. Додайте так само очищений від шкірки корінь селери і корінь петрушки.
Тепер очистіть від лушпиння і так же відправте в каструлю цілою ріпчасту цибулю. Засипте гвоздику, сіль, запашний перець, чорний мелений перець і лавровий лист, варіть вміст до готовності приблизно 1,5 - 2 години.
Відварений яловичий язик витягніть з каструлі і перекладіть в миску. Коли язик трохи охолоне, зніміть з нього шкіру (для того, щоб легше шкіра знімалася, обполосніть продукт холодною водою) і поріжте продукт на шматочки товщиною близько 2 см. Овочі перекладіть в окрему велику миску.
Тепер за допомогою дрібного сита або марлі процідіть відвар (бульйон з язика), налийте в чашку частину відвару, необхідну для соусу, покладіть нарізаний язик в решту відвару, збережіть його теплим.
В цей час займіться приготуванням соусу, покладіть вершкове масло в каструлю і коли воно розтопиться, додайте борошно, залийте трохи раніше підготовленого бульйону, ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
Потім додайте в каструлю хрін (бажано використовувати у вигляді пасти) і гірчицю, залийте високої жирності вершки, приправте все лимонним соком, цукром, сіллю і чорним меленим перцем. Ретельно все перемішайте і протоміть ще кілька хвилин, до загусання вмісту.
Далі витягніть язик з бульйону, викладіть його на тарілку і щедро полийте на нього раніше підготовлений соус. Прикрасьте яловичий відварний язик з хріном свіжою зеленню, і подавайте з вареною картоплею і салатом з солоних огірків і помідорів.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти