Швидко приготувати: красивий, соковитий стейк з яловичини - при дотриманні декількох основних правил.
Гарне філе яловичини повинно бути дуже мармуровим, з жирними прожилками. Вимийте шматок яловичини і просушіть паперовим рушником. Акуратно очистіть філе яловичини, тобто при необхідності видаліть сухожилля і жир.
Викладіть м'ясо на обробну дошку і наріжте філе на скибочки, постарайтеся однакового розміру (приблизно по 200 г, висотою 4-5 см). Злегка розгладьте (притисніть) стейки вручну.
Нагрійте рослинне або оливкове масло у великій сковороді. Покладіть яловичину в розпечене масло і обсмажте в ньому стейки з філе на сильному вогні приблизно 2 хвилини, перевертаючи через 1 хвилину. Тоді філе буде ще майже сире ( «червоне»).
Трохи зменшіть вогонь і обсмажте яловичі стейки ще 2 хвилини, один раз перевернувши. Такий стейк називають «кривавим».
Трохи зменшіть вогонь. Додайте в сковороду вершкове масло і розтопіть на слабкому або середньому вогні. Тримайте сковороду під невеликим кутом і збризніть стейки рідким злегка збитим вершковим маслом. Звичайно, ви також можете обсмажити філе яловичини цілком, наприклад при низьких температурах. Він готується особливо ніжно, і вам не потрібно занадто уважно стежити за рівнем приготування. Для цього розігрійте духовку до 100 градусів (верхній і нижній вогонь). Обсмажте філе в невеликій кількості масла на сковороді. Викладіть філе на решітку духовки на середній направляючій. Вставте піддон для збору м'ясного соку. Якщо хочете, викладіть на сам піддон. Дайте філе яловичини просочитися в духовці приблизно 45 хвилин.
Отже, для цих стейків, які повинні бути медіум, обсмажте м'ясо в маслі ще 2 хвилини, один раз перевернувши. Дістаньте м'ясо зі сковороди і дайте йому трохи відпочити, щоб сік міг зібратися.
Приправте стейки сіллю і чорним меленим перцем і розріжте по діагоналі або навпіл. Ви можете використовувати набір для приготування соусу для стейка або подавати м'ясо з голландським соусом. Типові гарніри до соковитого яловичого стейку з філе - це змішаний салат, приготований на пару або бланшовані овочі, такі як квасоля або морква. Класика з м'ясом: картопля фрі або особливо ніжна картопляна запіканка.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти