Укр
Рус
Мясо Другі страви Польська кухня

Яловичий стейк, засмажений на сковороді

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

684 - переглядів
30 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Яловичий стейк, засмажений на сковороді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Польська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Швидко приготувати: красивий, соковитий стейк з яловичини - при дотриманні декількох основних правил.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Яловичий стейк, засмажений на сковороді" (на 100 грам)

  • Білки17.6 гр.
  • Жири14 гр.
  • Вуглеводи0 гр.
  • Калорії203 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Гарне філе яловичини повинно бути дуже мармуровим, з жирними прожилками. Вимийте шматок яловичини і просушіть паперовим рушником. Акуратно очистіть філе яловичини, тобто при необхідності видаліть сухожилля і жир.

Крок - 1
02

Викладіть м'ясо на обробну дошку і наріжте філе на скибочки, постарайтеся однакового розміру (приблизно по 200 г, висотою 4-5 см). Злегка розгладьте (притисніть) стейки вручну.

Крок - 2
03

Нагрійте рослинне або оливкове масло у великій сковороді. Покладіть яловичину в розпечене масло і обсмажте в ньому стейки з філе на сильному вогні приблизно 2 хвилини, перевертаючи через 1 хвилину. Тоді філе буде ще майже сире ( «червоне»).

Крок - 3
04

Трохи зменшіть вогонь і обсмажте яловичі стейки ще 2 хвилини, один раз перевернувши. Такий стейк називають «кривавим».

Крок - 4
05

Трохи зменшіть вогонь. Додайте в сковороду вершкове масло і розтопіть на слабкому або середньому вогні. Тримайте сковороду під невеликим кутом і збризніть стейки рідким злегка збитим вершковим маслом. Звичайно, ви також можете обсмажити філе яловичини цілком, наприклад при низьких температурах. Він готується особливо ніжно, і вам не потрібно занадто уважно стежити за рівнем приготування. Для цього розігрійте духовку до 100 градусів (верхній і нижній вогонь). Обсмажте філе в невеликій кількості масла на сковороді. Викладіть філе на решітку духовки на середній направляючій. Вставте піддон для збору м'ясного соку. Якщо хочете, викладіть на сам піддон. Дайте філе яловичини просочитися в духовці приблизно 45 хвилин.

Крок - 5
06

Отже, для цих стейків, які повинні бути медіум, обсмажте м'ясо в маслі ще 2 хвилини, один раз перевернувши. Дістаньте м'ясо зі сковороди і дайте йому трохи відпочити, щоб сік міг зібратися.

Крок - 6
07

Приправте стейки сіллю і чорним меленим перцем і розріжте по діагоналі або навпіл. Ви можете використовувати набір для приготування соусу для стейка або подавати м'ясо з голландським соусом. Типові гарніри до соковитого яловичого стейку з філе - це змішаний салат, приготований на пару або бланшовані овочі, такі як квасоля або морква. Класика з м'ясом: картопля фрі або особливо ніжна картопляна запіканка.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Сирний соус - покроковий рецепт, фото 1 Сирний соус 25 1 2 з 5 - детальніше -
Налисники з капустою і грибами - покроковий рецепт, фото 1 Налисники з капустою і грибами 65 4 3 з 5 - детальніше -
Тушонка з яловичини і свинини - покроковий рецепт, фото 1 Тушонка з яловичини і свинини 65 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Торт Спартак - покроковий рецепт, фото 1 Торт Спартак 120 7 3 з 5 - детальніше -
Хліб в хлібопічці - покроковий рецепт, фото 1 Хліб в хлібопічці 170 1 2 з 5 - детальніше -
Ароматний кускус з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Ароматний кускус з овочами 50 3 3 з 5 - детальніше -