Ніжні шматки яловичини, приготовані в насиченому соусі з червоного вина, роблять яловичину у вині по-флорентійськи неймовірною сімейною вечерею.
Розігрійте рослинне масло у великій жаровні або каструлі. Обсмажте в кастрюлі нарізаний бекон на середньому вогні близько 3 хвилин, поки він не стане хрустким і не підрум'яненим. Перекладіть обсмажений бекон ложкою в велике блюдо і відставте.
Промокніть вимиту яловичину паперовим рушником і поріжте невеликими шматками. Обсмажте яловичину порціями в гарячому маслі (що залишилося від бекону), поки не підрум'яниться з усіх боків. Перекладіть на блюдо з беконом.
У жирі, що залишився з маслом обсмажте нарізану кільцями моркву і нашатковану кубиками цибулю до розм'якшення (близько 3 хвилин), потім додайте трохи подрібненого часнику і смажте протягом 1 хвилини.
Злийте зайвий жир (залиште близько 1 столової ложки) і поверніть бекон і яловичину назад в каструлю; посоліть і приправте чорним меленим перцем. Посипте вміст борошном, добре перемішайте і смажте 4-5 хвилин до коричневого кольору.
Додайте консервовану цибулю, залийте вино і досить бульйону, щоб м'ясо ледве покривалося. Потім додайте в каструлю томатну пасту, бульйонні кубики і зелень. Ретельно все перемішайте і доведіть до кипіння.
Накрийте каструлю кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і томіть вміст близько години, або поки м'ясо не розсиплеться на шматочки (відрегулюйте температуру так, щоб рідина кипіла дуже повільно).
Розігрійте вершкове масло в сковорідці середнього розміру. Коли масло розтопиться, додайте в нього видавлений через чеснокодавку часник і смажте до ароматності (близько 30 секунд), потім додайте гриби (можна цілі). Готуйте близько 5 хвилин, періодично струшуючи сковороду, щоб змастити гриби маслом. Приправте сіллю і перцем, якщо хочете. Як тільки вони підрум'яняться, зніміть з плити.
Помістіть друшляк над великою каструлею (можна робити це в кухонній раковині). Зніміть каструлю з м'ясом з плити і обережно вилийте її вміст в друшляк (зберіть тільки соус). Відмовтеся від трав.
Поверніть яловичу суміш назад в каструлю. Додайте раніше обсмажені гриби. Варіть на повільному вогні протягом хвилини або двох, знімаючи будь-який додатковий жир, який піднімається на поверхню.
Вилийте раніше відціджений соус на м'ясо, перемішайте і доведіть до кипіння. Прикрасьте яловичину у вині по-флорентійськи нашаткованою петрушкою і подавайте з картопляним пюре, рисом або локшиною.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти