Укр
Рус
Яловичина Другі страви Европейская кухня

Яловичина у вині по-флорентійськи

( 5.0000 5 56 6 оцінок)
861 - переглядів
95 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Яловичина у вині по-флорентійськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Ніжні шматки яловичини, приготовані в насиченому соусі з червоного вина, роблять яловичину у вині по-флорентійськи неймовірною сімейною вечерею.

Інгредієнти

  • Вершкове масло 2 ст.л
  • Гриби 600 г.
  • Зелень 1 ст.л
  • Бульйонні кубики 1 шт.
  • Паста томат 2 ст.л
  • Бульйон 2 скл.
  • Вино червоне сухе 3 скл.
  • Борошно 2 ст.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Часник 6 зуб.
  • Цибуля 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Яловичина 1.5 кг.
  • Бекон 170 г.
  • Масло рослинне 1 ст.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Розігрійте рослинне масло у великій жаровні або каструлі. Обсмажте в кастрюлі нарізаний бекон на середньому вогні близько 3 хвилин, поки він не стане хрустким і не підрум'яненим. Перекладіть обсмажений бекон ложкою в велике блюдо і відставте.

Крок - 1
02

Промокніть вимиту яловичину паперовим рушником і поріжте невеликими шматками. Обсмажте яловичину порціями в гарячому маслі (що залишилося від бекону), поки не підрум'яниться з усіх боків. Перекладіть на блюдо з беконом.

Крок - 2
03

У жирі, що залишився з маслом обсмажте нарізану кільцями моркву і нашатковану кубиками цибулю до розм'якшення (близько 3 хвилин), потім додайте трохи подрібненого часнику і смажте протягом 1 хвилини.

Крок - 3
04

Злийте зайвий жир (залиште близько 1 столової ложки) і поверніть бекон і яловичину назад в каструлю; посоліть і приправте чорним меленим перцем. Посипте вміст борошном, добре перемішайте і смажте 4-5 хвилин до коричневого кольору.

Крок - 4
05

Додайте консервовану цибулю, залийте вино і досить бульйону, щоб м'ясо ледве покривалося. Потім додайте в каструлю томатну пасту, бульйонні кубики і зелень. Ретельно все перемішайте і доведіть до кипіння.

Крок - 5
06

Накрийте каструлю кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і томіть вміст близько години, або поки м'ясо не розсиплеться на шматочки (відрегулюйте температуру так, щоб рідина кипіла дуже повільно).

Крок - 6
07

Розігрійте вершкове масло в сковорідці середнього розміру. Коли масло розтопиться, додайте в нього видавлений через чеснокодавку часник і смажте до ароматності (близько 30 секунд), потім додайте гриби (можна цілі). Готуйте близько 5 хвилин, періодично струшуючи сковороду, щоб змастити гриби маслом. Приправте сіллю і перцем, якщо хочете. Як тільки вони підрум'яняться, зніміть з плити.

Крок - 7
08

Помістіть друшляк над великою каструлею (можна робити це в кухонній раковині). Зніміть каструлю з м'ясом з плити і обережно вилийте її вміст в друшляк (зберіть тільки соус). Відмовтеся від трав.

Крок - 8
09

Поверніть яловичу суміш назад в каструлю. Додайте раніше обсмажені гриби. Варіть на повільному вогні протягом хвилини або двох, знімаючи будь-який додатковий жир, який піднімається на поверхню.

Крок - 9
10

Вилийте раніше відціджений соус на м'ясо, перемішайте і доведіть до кипіння. Прикрасьте яловичину у вині по-флорентійськи нашаткованою петрушкою і подавайте з картопляним пюре, рисом або локшиною.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Том ям в домашних условиях - покроковий рецепт, фото 1 Том ям в домашних условиях 50 5 3 з 5 - детальніше -
Домашняя колбаса на сковороде - покроковий рецепт, фото 1 Домашняя колбаса на сковороде 100 4 3 з 5 - детальніше -
Засолка огурцов в бочке - покроковий рецепт, фото 1 Засолка огурцов в бочке 60 1 2 з 5 - детальніше -
Суфле из тыквы - покроковий рецепт, фото 1 Суфле из тыквы 50 2 2 з 5 - детальніше -