Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Російська кухня

Яловичі котлети в духовці

( 4.8421 4 519 19 оцінок)

2436 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Яловичі котлети в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Різноманіття, яким відрізняється меню з яловичого м'яса дуже дивує - це може бути стейк, бефстроганов, м'ясний рулет, підлива, гуляш і ще багато всього. В даний момент хочемо поділитися чудовим рецептом і докладніше розповісти, як приготувати яловичі котлети в духовці.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Яловичі котлети в духовці" (на 100 грам)

  • Білки12.5 гр.
  • Жири13.1 гр.
  • Вуглеводи9 гр.
  • Калорії209 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу, звичайно ж, необхідно підготувати головний інгредієнт майбутньої страви - фарш. Виберіть соковитий (добре навіть, якщо з жировими прожилками) шматок яловичини. Потім, щоб м'ясо було м'яким, можете вимочити його в холодній воді кілька годин. Потім наріжте яловичину на досить великі шматки і пропустіть через м'ясорубку, можна навіть кілька разів. Помістіть яловичий фарш в глибоку миску.

Крок - 1
02

Далі очистіть від лушпиння, а потім дрібно наріжте, а ще краще натріть на самій дрібній тертці ріпчасту цибулю. Дуже важливо, щоб цибуля пустила, як можна більше свого соку (котлети будуть більш ароматними). Надішліть натерту цибулю в миску до підготовленого фаршу.

Крок - 2
03

Потім розбийте в миску куряче яйце, посоліть фарш, приперчіть чорним меленим перцем. Далі приправте вміст миски сухою паприкою і невеликою кількістю часникового порошку.

Крок - 3
04

Тепер засипте в миску панірувальні сухарі або приготовані в домашніх умовах (бажано навіть висушені) хлібні крихти і ретельно перемішайте все або навіть вимісіть, до утворення однорідної густої маси.

Крок - 4
05

Далі відправте утворену м'ясну суміш на короткий час в холодильник, а потім руками сформуйте з неї невеликого розміру кульки. Покладіть м'ясні кульки в сковорідку (добре, якщо чавунну) і відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів, приблизно на 20 хвилин.

Крок - 5
06

А самі займіться приготуванням спеціального соусу для майбутньої страви. Для цього в невелику миску викладіть трохи томатної пасти і залийте кип'яченою теплою водою.

Крок - 6
07

Потім засипте в миску сіль, приперчіть чорним меленим перцем і додайте трохи цукру. За допомогою кухонного вінчика переміщайте все до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 7
08

Тепер дістаньте сковорідку з духовки, залийте приготовленим томатним соусом м'ясні кульки в ємності так, щоб покрити їх до половини. А зверху посипте заздалегідь натертим на самій великій тертці твердим сиром і знову відправте в духовку на 10 хвилин.

Крок - 8
09

Після закінчення зазначеного часу витягніть готові яловичі котлети з духовки і подавайте на стіл, можна навіть в сковороді.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Японська локшина - покроковий рецепт, фото 1 Японська локшина 45 4 3 з 5 - детальніше -
Фондю шоколадне - покроковий рецепт, фото 1 Фондю шоколадне 45 1 3 з 5 - детальніше -
Домашній хліб - покроковий рецепт, фото 1 Домашній хліб 70 1 3 з 5 - детальніше -
Спагеті швидко і просто - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті швидко і просто 40 3 3 з 5 - детальніше -