Різноманіття, яким відрізняється меню з яловичого м'яса дуже дивує - це може бути стейк, бефстроганов, м'ясний рулет, підлива, гуляш і ще багато всього. В даний момент хочемо поділитися чудовим рецептом і докладніше розповісти, як приготувати яловичі котлети в духовці.
В першу чергу, звичайно ж, необхідно підготувати головний інгредієнт майбутньої страви - фарш. Виберіть соковитий (добре навіть, якщо з жировими прожилками) шматок яловичини. Потім, щоб м'ясо було м'яким, можете вимочити його в холодній воді кілька годин. Потім наріжте яловичину на досить великі шматки і пропустіть через м'ясорубку, можна навіть кілька разів. Помістіть яловичий фарш в глибоку миску.
Далі очистіть від лушпиння, а потім дрібно наріжте, а ще краще натріть на самій дрібній тертці ріпчасту цибулю. Дуже важливо, щоб цибуля пустила, як можна більше свого соку (котлети будуть більш ароматними). Надішліть натерту цибулю в миску до підготовленого фаршу.
Потім розбийте в миску куряче яйце, посоліть фарш, приперчіть чорним меленим перцем. Далі приправте вміст миски сухою паприкою і невеликою кількістю часникового порошку.
Тепер засипте в миску панірувальні сухарі або приготовані в домашніх умовах (бажано навіть висушені) хлібні крихти і ретельно перемішайте все або навіть вимісіть, до утворення однорідної густої маси.
Далі відправте утворену м'ясну суміш на короткий час в холодильник, а потім руками сформуйте з неї невеликого розміру кульки. Покладіть м'ясні кульки в сковорідку (добре, якщо чавунну) і відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів, приблизно на 20 хвилин.
А самі займіться приготуванням спеціального соусу для майбутньої страви. Для цього в невелику миску викладіть трохи томатної пасти і залийте кип'яченою теплою водою.
Потім засипте в миску сіль, приперчіть чорним меленим перцем і додайте трохи цукру. За допомогою кухонного вінчика переміщайте все до об'єднання всіх інгредієнтів.
Тепер дістаньте сковорідку з духовки, залийте приготовленим томатним соусом м'ясні кульки в ємності так, щоб покрити їх до половини. А зверху посипте заздалегідь натертим на самій великій тертці твердим сиром і знову відправте в духовку на 10 хвилин.
Після закінчення зазначеного часу витягніть готові яловичі котлети з духовки і подавайте на стіл, можна навіть в сковороді.
Випадкові рецепти