Укр
Рус
thermomix thermomix
Яловичина Другі страви Грузинська кухня

Яловичина в соусі

( 4.0000 4 43 3 оцінки)
55 хвилинпорцій - 2складність - 3 з 5
Яловичина в соусі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Ніжна яловичина, в приголомшливо смачном  цибульному  соусі! Для приготування цієї страви буде потрібен  деякий  час, зате смачно.

Інгредієнти

  • Соєвий соус 2 ст.л
  • Устричний соус 1/4 скл.
  • Імбир 10 г.
  • Часник 3 зуб.
  • Цибуля 1 шт.
  • Арахісове масло 2 ст.л
  • Брокколі 200 г.
  • Яловичина 500 г.
  • Цукор 1/2 ч.л
  • Вода 1 скл.
  • Борошно кукурудзяне 1 1/2 ч.л
  • Кунжутна олія 1 ч.л
  • Перець білий мелений 1 щіп.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Яловиче м'ясо промийте під проточною водою і обсушіть паперовим рушником. Покладіть на обробну дошку і наріжте на тонкі смужки.

    Крок - 1
  2. 02

    Перекладіть нарізане м'ясо в окрему ємність. Додайте до нього вище перераховані інгредієнти, зазначені для м'ясного маринаду. Перемішайте м'ясо і залиште його маринуватися приблизно на 10 хвилин.

    Крок - 2
  3. 03

    Поки маринується м'ясо, займіться овочами. Брокколі сполосніть і розберіть на суцвіття. Поставте на плиту сковорідку вок і налийте в неї склянку води. Доведіть до кипіння, додайте трохи олії. Покладіть брокколі і бланшуйте протягом 1 хвилини, поки вона не змінить колір до яскраво-зеленого і трохи не розм'якне.

    Крок - 3
  4. 04

    Вийміть брокколі шумівкою для овочів. Поки відкладіть в сторону. Очистіть цибулю, часник і імбир. Наріжте цибулю тонкими півкільцями. Часник кубиком, а імбир кружечками.

    Крок - 4
  5. 05

    Вилийте з сковорідки воду. Трохи обсушіть її над вогнем. Тепер налийте в вок арахісове масло. До підігрітого масла покладіть кухлика імбиру, потім часник і нарізану цибулю. Готуйте на середньому вогні, поки цибуля не стане м'якою. Періодично перемішуйте вміст сковороди.

    Крок - 5
  6. 06

    Коли цибуля розм'якла і трохи підсмажилася, акуратно вийміть її з імбиром і часником зі сковорідки, щоб в ній залишилося масло. Покладіть до брокколі.

    Крок - 6
  7. 07

    У те, що залишилося ароматне арахісове масло покладіть тонко нарізане яловиче м'ясо невеликими порціями. Смажте м'ясо, поки воно не підрум'яниться. Потім поверніть всі інгредієнти в вок, перемішайте.

    Крок - 7
  8. 08

    Налийте в сковороду соєвий соус, устричний соус, трохи води або бульйону, а також цукор.

    Крок - 8
  9. 09

    В окрему невелику ємність насипте кукурудзяну муку. Додайте до неї меншу частину води і розмішайте до однорідного стану.

    Крок - 9
  10. 10

    Влийте розведену муку в вок. Все перемішайте, підкидаючи вміст сковороди, поки рідина не загусне і не прилипне до інгредієнтів, на це знадобиться не більше хвилини.

    Крок - 10
  11. 11

    Викладіть готову яловичину в соусі і з овочами на тарілку. Подавайте з рисом. Смачного.

    Крок - 11

Оцінити рецепт