Імовірно, що ви не раз у житті вживали яловичу печінку, виготовлену різними способами і з використанням різних додаткових інгредієнтів. Так як страви з яловичої печінки - не тільки легкі в приготуванні і смачні, але і дуже корисні.
Як завжди, головний і найважливіший крок для створення дуже ніжної печінки - це очистити мембрану, яка покриває її. Ця мембрана має тенденцію стягуватися при наявності температури, тому зніміть мембрану з печінки і наріжте субпродукт акуратними кубиками.
Замочіть нарізані шматки печінки в молоці. Чому ми вимочуємо печінку в молоці, запитаєте ви? Щоб будь-який токсин міг бути витягнутий в молоко, а також для подальшого пом'якшення печінки. Дайте настоятися печінці близько 30 хвилин, а потім злийте молоко.
Тепер помістіть невелику сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і розігрійте. Додайте в сковорідку подрібнену ріпчасту і червону цибулю, очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник і дрібно нарізаний перець халапеньо. Обсмажуйте, періодично помішуючи, поки вміст не стане м'яким і ароматним.
Далі додайте в сковорідку попередньо вимиті і перетерті в пюре помідори і томатну пасту. Ретельно перемішайте і томіть близько 3-5 хвилин.
За нею йдуть трави і спеції і трохи гарячої води. В якості трав можете використовувати чебрець, розмарин і орегано. Ці три інгредієнта підвищують смакові характеристики практично будь-якої м'ясної страви і абсолютно підходять для яловичої печінки. Додайте трохи борошна для загустіння соусу, паприку і сіль. Перемішайте і томіть близько хвилини.
Потім покладіть в сковорідку, змочену в молоці печінку, ретельно все перемішайте і обсмажуйте вміст приблизно 8 хвилин, до повної готовності субпродукту. Готовність можна перевірити, розрізавши шматочок печінки. Якщо він не пускає рожеву рідину, значить готовий.
Посипте страву попередньо вимитою і дрібно нашаткованою петрушкою, перемішайте і зніміть з вогню. Так ніжно, так красиво, так смачно і апетитно!
Викладіть готову яловичу печінку в глибоку миску, ще прикрасьте зеленню і подавайте до столу ситну страву.
Випадкові рецепти