Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Печінка Другі страви Українська кухня

Яловича печінка

( 4.8421 4 519 19 оцінок)
2898 - переглядів
30 хвилинпорцій - 4складність - 2 з 5
Яловича печінка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Імовірно, що ви не раз у житті вживали яловичу печінку, виготовлену різними способами і з використанням різних додаткових інгредієнтів. Так як страви з яловичої печінки - не тільки легкі в приготуванні і смачні, але і дуже корисні.

Інгредієнти

  • Борошно 1 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Яловича печінка 1 кг.
  • Цибуля 1 шт.
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Часник 5 зуб.
  • Чебрець 1/2 ч.л
  • Орегано 1/2 ч.л
  • Розмарин 1/2 ч.л
  • Паприка 1 ст.л
  • Помідор 1 шт.
  • Паста томат 1 ст.л
  • Молоко 1/2 скл.
  • Халапеньо 1 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Як завжди, головний і найважливіший крок для створення дуже ніжної печінки - це очистити мембрану, яка покриває її. Ця мембрана має тенденцію стягуватися при наявності температури, тому зніміть мембрану з печінки і наріжте субпродукт акуратними кубиками.

Крок - 1
02

Замочіть нарізані шматки печінки в молоці. Чому ми вимочуємо печінку в молоці, запитаєте ви? Щоб будь-який токсин міг бути витягнутий в молоко, а також для подальшого пом'якшення печінки. Дайте настоятися печінці близько 30 хвилин, а потім злийте молоко.

Крок - 2
03

Тепер помістіть невелику сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і розігрійте. Додайте в сковорідку подрібнену ріпчасту і червону цибулю, очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник і дрібно нарізаний перець халапеньо. Обсмажуйте, періодично помішуючи, поки вміст не стане м'яким і ароматним.

Крок - 3
04

Далі додайте в сковорідку попередньо вимиті і перетерті в пюре помідори і томатну пасту. Ретельно перемішайте і томіть близько 3-5 хвилин.

Крок - 4
05

За нею йдуть трави і спеції і трохи гарячої води. В якості трав можете використовувати чебрець, розмарин і орегано. Ці три інгредієнта підвищують смакові характеристики практично будь-якої м'ясної страви і абсолютно підходять для яловичої печінки. Додайте трохи борошна для загустіння соусу, паприку і сіль. Перемішайте і томіть близько хвилини.

Крок - 5
06

Потім покладіть в сковорідку, змочену в молоці печінку, ретельно все перемішайте і обсмажуйте вміст приблизно 8 хвилин, до повної готовності субпродукту. Готовність можна перевірити, розрізавши шматочок печінки. Якщо він не пускає рожеву рідину, значить готовий.

Крок - 6
07

Посипте страву попередньо вимитою і дрібно нашаткованою петрушкою, перемішайте і зніміть з вогню. Так ніжно, так красиво, так смачно і апетитно!

Крок - 7
08

Викладіть готову яловичу печінку в глибоку миску, ще прикрасьте зеленню і подавайте до столу ситну страву.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Панакота зі сметани - покроковий рецепт, фото 1 Панакота зі сметани 50 3 3 з 5 - детальніше -
Макарони з тунцем - покроковий рецепт, фото 1 Макарони з тунцем 45 4 3 з 5 - детальніше -
Канапе з оливками - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з оливками 35 4 3 з 5 - детальніше -
Мариновані кабачки кружечками - покроковий рецепт, фото 1 Мариновані кабачки кружечками 70 1 2 з 5 - детальніше -