Яловича печінка, приготована за цим рецептом, дійсно відмінна страва. Навіть якщо вас важко назвати любителем печінки, вам сподобається цей метод приготування. Печінка, смажена з цибулею по-турецьки, з незвичайним смаком і ароматом, може бути подана з відвареним рисом або з салатом. Ви захочете готувати таку печінку щотижня, і кожен попросить додатково.
Для початку ретельно помийте в холодній воді яловичу печінку і залиште трохи просохнути субпродукт. Потім на обробній дошці наріжте печінку на великі шматочки. Перекладіть подрібнену печінку в миску.
Потім засипте в миску до печінки трохи крохмалю, добре посоліть і поперчіть чорним меленим перцем. Додайте так само в миску заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, засипте паприку, залийте рослинне масло і ретельно перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів. Залиште печінку промаринуватися приблизно на 20 хвилин.
За цей час приготуйте соус: в невелику миску залийте трохи соєвого соусу, додайте томатну пасту або кетчуп і рідкий мед. Додайте трохи гарячої води в соус і змішайте всі інгредієнти, щоб мед повністю розчинився, і утворилася однорідна рідка суміш.
Тепер відправте сковорідку з рослинним маслом на плиту і прогрійте. Покладіть в гаряче масло мариновану печінку і обсмажуйте, періодично помішуючи, з усіх боків шматочки, до появи легкої золотистоcті.
Додайте в печінку попередньо очищену від лушпиння і нарізану тонкими півкільцями цибулю і обсмажуйте, помішуючи, близько 5-7 хвилин.
Залийте печінку в сковороді раніше підготовленим соусом, перемішайте і накрийте сковорідку кришкою. Томіть вміст близько 7-10 хвилин на середньому вогні, до повної готовності печінки. Як доповнення до яловичої печінки, смаженої з цибулею, можна використовувати попередньо зварений рис. Смачного!
Випадкові рецепти