Укр
Рус
Мясо Другі страви Східна кухня

Як зробити люля кебаб з яловичини

( 4.6667 4 53 3 оцінки)

532 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Як зробити люля кебаб з яловичини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня, Кавказська кухня, Азіатська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: На сковороді

опис

Люля-кебаб з яловичини - ситна і ароматна м'ясна страва. Її по достоїнству оцінять чоловіки. Таку страву можна приготувати про запас, і дістати з морозилки в будь-який момент. Так, у вас під рукою завжди буде смачна м'ясна страва до улюбленого гарніру.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Як зробити люля кебаб з яловичини" (на 100 грам)

  • Білки10.5 гр.
  • Жири15.5 гр.
  • Вуглеводи5.7 гр.
  • Калорії212 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У велику миску викладіть нарізану кубиками яловичину. Додайте очищений часник і імбирний корінь, нарізаний невеликими шматочками. Ріпчасту цибулю очистіть, розділіть на 4 частини і викладіть в миску. Сюди ж всипте нарізаний зелений перець чилі.

Крок - 1
02

Листя м'яти порвіть руками і додайте з листям коріандру до решти інгредієнтів. Додайте харчову соду, суміш спецій гарам масала, смажене насіння коріандру, пластівці червоного перцю чилі, смажене насіння кмину, сіль і червоний мелений перець.

Крок - 2
03

Ретельно перемішайте всі інгредієнти і викладіть їх в чашу стаціонарного блендера або кухонного комбайна. Подрібніть суміш до однорідного стану. Такий спосіб приготування фаршу робить масу максимально клейкою, що дозволяє з легкістю обсмажити необхідну форму люля-кебаб.

Крок - 3
04

Викладіть фарш в миску. Розтопіть вершкове масло на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Остудіть, влийте в суміш і ретельно перемішайте. Вимішуйте фарш руками протягом 4-5 хвилин, за принципом тіста. Накрийте миску кришкою або харчовою плівкою і відправте в холодильник на 1 годину.

Крок - 4
05

Поки охолоджується фарш, займіться шампуром. 6 дерев'яних шпаг з'єднайте між собою ниткою, потім щільно обмотайте фольгою для запікання і загорніть краї. Перед формуванням кебаба, змочіть руки у холодній воді. Наберіть в руку фарш, приблизно 55 г і нанизайте на заготовлену шпажку, як сосиску. Потім акуратно зніміть, не порушивши форму.

Крок - 5
06

Поставте на плиту сковороду на середній вогонь і додайте олію. Викладіть кебаби і обсмажте з усіх боків до золотистого кольору, приблизно 6-8 хвилин.

Крок - 6
07

Якщо страва готується про запас, обсмажте її протягом 2-3 хвилин. Остудіть, перекладіть в пластиковий контейнер і відправте в морозильну камеру. Смачна м'ясна страва готова. Подавайте її зі свіжими овочами та соусом. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Болоньєзе - покроковий рецепт, фото 1 Болоньєзе 50 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Воловани з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з сьомгою 60 1 3 з 5 - детальніше -
Шніцель курячий на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Шніцель курячий на сковороді 45 6 3 з 5 - детальніше -
Такос в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Такос в домашніх умовах 40 2 3 з 5 - детальніше -