Укр
Рус
Шашлик Другі страви Українська кухня

Як зробити шашлик з курки

( 4.7143 4 57 7 оцінок)

988 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Як зробити шашлик з курки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Кухонна техніка: На мангалі

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Як зробити шашлик з курки, щоб він вийшов соковитим і м'яким? Найголовніше - правильний маринад. Найкраще готувати його на основі кислих (в тому числі кисломолочних) продуктів, так як кислота пом'якшує м'ясо, роблячи його дивно ніжним. Всі тонкощі приготування фантастично смачного курячого шашлику на мангалі описані в рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Як зробити шашлик з курки" (на 100 грам)

  • Білки11.6 гр.
  • Жири13.5 гр.
  • Вуглеводи3.6 гр.
  • Калорії183 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб зробити шашлик з курки ніжним і соковитим, почніть з приготування правильного маринаду. В одній мисці з'єднайте грецький йогурт, оливкову олію, свіжовичавлений лимонний сік і кетчуп. Додайте очищені від лушпиння і дрібнонарізані ножем зубчики часнику. Всипте сіль, чорний мелений перець і пластівці чилі. Додайте паприку, зіру і корицю. Перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 1
02

Шматочки філе курячого стегна вимийте і висушіть паперовими рушниками. Порційно наріжте курку і занурте в приготований маринад. Накрийте миску з замаринованим м'ясом харчовою плівкою в контакт і відправте в холодильник на 2-8 годин.

Крок - 2
03

Добре промариновану курку вийміть з холодильника і нанизайте на шампури. Якщо шматочки широкі і тонкі, використовуйте для одного шашлику відразу два шампура, так як під час смаження м'ясо може розпастися.

Крок - 3
04

Розігрійте мангал і викладіть на решітку шашличні заготовки. Смажте мінімум по 3-4 хвилини з кожного боку. Курка повинна придбати апетитну золотисто-коричневу скоринку. Ідеальна внутрішня температура м'яса, яка свідчить про готовність, - 70 градусів цельсія.

Крок - 4
05

Готовий шашлик з курки викладіть на лист тонкого лаваша і подавайте зі свіжими овочами і шматочками лимона. Хоча м'ясо зовні добре зарум'янилося, всередині воно дуже м'яке. Скоринка - це запечений соус, який надав курці неймовірний смак і аромат. Смачного!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Котлети свинячі - покроковий рецепт, фото 1 Котлети свинячі 60 4 3 з 5 - детальніше -
Сало - покроковий рецепт, фото 1 Сало 120 4 2 з 5 - детальніше -
Салат Миттєвий - покроковий рецепт, фото 1 Салат Миттєвий 20 4 2 з 5 - детальніше -
Дієтичний цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Дієтичний цибулевий суп 45 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Омлет з молоком на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Омлет з молоком на сковороді 20 4 2 з 5 - детальніше -
Міні круасани - покроковий рецепт, фото 1 Міні круасани 60 3 3 з 5 - детальніше -
Мамалига на молоці по-румунськи - покроковий рецепт, фото 1 Мамалига на молоці по-румунськи 45 3 2 з 5 - детальніше -
Кулебяка з капустою - покроковий рецепт, фото 1 Кулебяка з капустою 40 4 2 з 5 - детальніше -