Укр
Рус
Шашлик Другі страви Східна кухня

Як зробити курячий шашлик

( 4.8889 4 59 9 оцінок)

946 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Як зробити курячий шашлик - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Смачний і соковитий курячий шашлик на домашній кухні - це реальність. Таку страву можна приготувати на сковороді-гриль або запекти в духовці, а при можливості, обсмажити на справжньому вогні на природі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Як зробити курячий шашлик" (на 100 грам)

  • Білки10.6 гр.
  • Жири11.3 гр.
  • Вуглеводи3.2 гр.
  • Калорії162 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Промийте курячі стегенця і обсушіть паперовими рушниками. Філе відокремте від кістки і наріжте шматочками 4-5 см.

Крок - 1
02

Викладіть м'ясо в глибоку миску і полийте олією. Додайте лимонний сік, сіль і чорний мелений перець.

Крок - 2
03

Імбирний корінь натріть на дрібній тертці і всипте в миску з м'ясом. Сюди ж додайте пропущений через спеціальний прес часник.

Крок - 3
04

Ріпчасту цибулю подрібніть максимально дрібно і обсмажте на сковороді до золотистого кольору. Викладіть пряність в сито, щоб остудити і позбутися зайвої олії. Висипте цибулю до решти інгредієнтів.

Крок - 4
05

Переміксуйте суміш і додайте грецький йогурт. Можна замінити молочний продукт жирною сметаною в такій же кількості.

Крок - 5
06

Всипте в миску мелений перець чилі, куркуму, тмин і подрібнене листя коріандру і м'яти. Ретельно перемішайте масу рукою. Накрийте ємність кришкою або харчовою плівкою і поставте в холодильник мінімум на 2 години. Можна маринувати м'ясо всю ніч, а вранці продовжити підготовку.

Крок - 6
07

Перед термообробкою, дерев'яні бамбукові палички замочіть в мисці з водою. Нанижіть на шпажки мариноване м'ясо. За бажанням, можна додати кружечки помідора і кільця цибулі.

Крок - 7
08

Поставте на плиту сковороду на середній вогонь і налийте олію. У розігріту жаровню викладіть курячий шашлик. Обсмажте з усіх боків до золотистого кольору, періодично поливаючи м'ясо жиром зі сковороди.

Крок - 8
09

Готовий курячий шашлик викладіть на порційне блюдо. Полийте соусом і подавайте з хлібними коржиками, цибулею, свіжою зеленню і овочами. Приємного вам апетиту!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Обжорка - покроковий рецепт, фото 1 Обжорка 30 4 3 з 5 - детальніше -
Стейки тріски в соусі - покроковий рецепт, фото 1 Стейки тріски в соусі 45 2 3 з 5 - детальніше -
Торт П’яна вишня - покроковий рецепт, фото 1 Торт П’яна вишня 60 7 3 з 5 - детальніше -
Смузі зелений американський - покроковий рецепт, фото 1 Смузі зелений американський 20 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Халва - покроковий рецепт, фото 1 Халва 40 5 3 з 5 - детальніше -
Ростбіф - покроковий рецепт, фото 1 Ростбіф 40 1 3 з 5 - детальніше -
Слойка з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Слойка з м’ясом 55 3 3 з 5 - детальніше -