Смачний і соковитий курячий шашлик на домашній кухні - це реальність. Таку страву можна приготувати на сковороді-гриль або запекти в духовці, а при можливості, обсмажити на справжньому вогні на природі.
Промийте курячі стегенця і обсушіть паперовими рушниками. Філе відокремте від кістки і наріжте шматочками 4-5 см.
Викладіть м'ясо в глибоку миску і полийте олією. Додайте лимонний сік, сіль і чорний мелений перець.
Імбирний корінь натріть на дрібній тертці і всипте в миску з м'ясом. Сюди ж додайте пропущений через спеціальний прес часник.
Ріпчасту цибулю подрібніть максимально дрібно і обсмажте на сковороді до золотистого кольору. Викладіть пряність в сито, щоб остудити і позбутися зайвої олії. Висипте цибулю до решти інгредієнтів.
Переміксуйте суміш і додайте грецький йогурт. Можна замінити молочний продукт жирною сметаною в такій же кількості.
Всипте в миску мелений перець чилі, куркуму, тмин і подрібнене листя коріандру і м'яти. Ретельно перемішайте масу рукою. Накрийте ємність кришкою або харчовою плівкою і поставте в холодильник мінімум на 2 години. Можна маринувати м'ясо всю ніч, а вранці продовжити підготовку.
Перед термообробкою, дерев'яні бамбукові палички замочіть в мисці з водою. Нанижіть на шпажки мариноване м'ясо. За бажанням, можна додати кружечки помідора і кільця цибулі.
Поставте на плиту сковороду на середній вогонь і налийте олію. У розігріту жаровню викладіть курячий шашлик. Обсмажте з усіх боків до золотистого кольору, періодично поливаючи м'ясо жиром зі сковороди.
Готовий курячий шашлик викладіть на порційне блюдо. Полийте соусом і подавайте з хлібними коржиками, цибулею, свіжою зеленню і овочами. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти