Укр
Рус
Кокосове молоко Напої Канадська кухня

Як зробити кокосове молоко в домашніх умовах

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

692 - переглядів
25 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Як зробити кокосове молоко в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Канадська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

опис

А ви знали, що коров'яче молоко легко можна замінити кокосовим, причому, практично в будь-яких стравах, будь то соуси або випічка, супи або десерти. Так що, навіть для такого продукту, як будь-яке тваринне молоко, є альтернатива, тим більше, що кокосове молоко має більш низьку калорійність, а смак і аромат взагалі унікальний. Загалом, якщо ви до сих пір не знали, що робити з кокосом, який часто бачили в магазинах, ми вам розповімо, як зробити кокосове молоко в домашніх умовах. Це легко і просто, до того ж в процесі можна отримати відразу два відмінних продукти - молоко і кокосова стружка.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Як зробити кокосове молоко в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки1.5 гр.
  • Жири16.5 гр.
  • Вуглеводи3 гр.
  • Калорії177 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготувати кокосове молоко дуже просто, а от вигода його явно очевидна, це більш економно, та ще й корисніше для організму. Адже воно набагато натуральніше, а його харчова цінність набагато вище. Кокосове молоко містить не тільки вітаміни і мінерали, а ще й лауринову кислоту. Про те, що процес приготування цього продукту досить простий, ми вже згадували, до того ж, якщо в наявності є блендер, то це взагалі заощадить весь ваш час. Кокосове молоко можна готувати з кокосової стружки, але на мою думку, краще використовувати свіжий кокос. І тут головна умова - правильний вибір. Щоб не розчаровуватися в процесі приготування, кокос зважуємо на долоні, трохи трясемо і перевіряємо, щоб в ньому булькала кокосова вода. До речі, не помиліться, булькає в кокосі сік, який теж смачний, але молоко доведеться добувати з м'якоті кокоса. Все-таки, з цільного кокоса молоко більш ароматне і жирність трохи вище.

Крок - 1
02

Єдине, що може доставити нам клопоту, так це те, що потрібно вдало знайти отвір, який допоможе легше розбити кокос на частини. Отже, беремо молоток і намагаємося розділити наш плід на частини, але робимо акуратно, щоб вчасно встигнути злити в ємність кокосовий сік.

Крок - 2
03

Після цього з кожної частки кокоса вибираємо м'якоть і ріжемо на шматочки.

Крок - 3
04

Потім перекладаємо м'якоть в чашу блендера і подрібнюємо до утворення стружки.

Крок - 4
05

Тепер вливаємо в блендер трохи води і збиваємо ще пару хвилин.

Крок - 5
06

Тепер, щоб відокремити з цієї маси молоко, викладаємо масу в сито і руками віджимаємо молоко, яке стікає в ємність, а макуха знову повертаємо в чашу блендера.

Крок - 6
07

Ще раз доливаємо невелику кількість води і знову збиваємо м'якоть кокоса.

Крок - 7
08

Тепер повторюємо процес з ситом і віджимаємо кокосове молоко. Ось і все, тепер ви знаєте, як зробити кокосове молоко в домашніх умовах.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти