Укр
Рус
Свинина Другі страви Европейская кухня

Як засолити свинячу грудинку в домашніх умовах

( 4.7143 4 57 7 оцінок)

986 - переглядів
80 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Як засолити свинячу грудинку в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня, Польська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Засолювати

опис

Для того, щоб засолена свиняча грудинка в домашніх умовах вийшла якомога натуральніше і корисніше, не треба використовувати консерванти та інші добавки. Тому в даному рецепті серед інгредієнтів тільки свинина і сіль.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Як засолити свинячу грудинку в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки19 гр.
  • Жири15 гр.
  • Вуглеводи0 гр.
  • Калорії217 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб отримати хороший результат дуже важливо використовувати якісну свинину. Вам знадобиться шматок свіжої свинячої грудинки. Чим більше шарів м'яса і сала в ній, тим краще. Ретельно помийте її під проточною водою і обріжте шкуру, якщо вона є. Виріжте залишки щетини, промокніть паперовим рушником крапельки води. Розріжте шматок свинячої грудинки на дві приблизно рівні частини.

Крок - 1
02

Для засолювання грудинки вам потрібна скляна форма. Якщо у вас їх декілька, буде ще зручніше. Уникайте використання металевих ємностей, так як сіль вступає з металом в реакцію.

Крок - 2
03

Ну і звичайно ж вам знадобиться сіль. Якщо використовувати дрібну сіль, то грудинка вийде більш солоною. Тому рекомендуємо використовувати велику морську сіль. Її завдання витягти вологу зі свинини, при цьому не сильно проникнути всередину. Менша вологість дає більш довгий термін зберігання.

Крок - 3
04

Рівномірно розподіліть сіль по дну скляної форми. Покладіть один шматок свинячої грудинки жирною стороною вниз. Посипте його сіллю. Другий шматок, який знаходиться зверху на перший. І його покрийте рівномірним шаром солі. Надішліть форму з засоленою свинячою грудинкою в холодильник на 24 години, нічим не накриваючи.

Крок - 4
05

На наступний день дістаньте з холодильника скляну форму зі свининою. На дні ви можете побачити рідину. Це добра ознака, значить все йде як треба, і волога виходить. Треба повторити процес. Візьміть чисту форму і посипте її дно сіллю. Тепер шматок свинини, яка була зверху, покладіть на дно. На грудинці можуть бути області без сольового шару, нанесіть на них трохи солі. Весь шматок посипати сіллю не треба. Зверху покладіть другий шматок. Насипте більше солі в потрібних місцях. Знову відправте форму зі свининою в холодильник на добу.

Крок - 5
06

На третій день весь процес потрібно повторити знову. Перекладіть в чисту форму, посипаною сіллю. Посоліть там, де немає солі. Ви можете помітити, що за другий день набігло більше рідини, ніж за перший. Знову відправте свинину в холодильник.

Крок - 6
07

День четвертий. Свиняча грудинка повинна стати більш щільною, що вказує на втрату вологості. Це добре. Знову повторіть процес і відправте в холодильник. На швидкість готовності впливають різні чинники, наприклад, розмір грудинки, її товщина і т. д. Тому немає конкретного часу готування. Процес може зайняти від восьми до дванадцяти днів. Ваша засолена свиняча грудинка готова, якщо немає скупчення рідини в формі. За цією ознакою і орієнтуйтеся. Щоб зняти зайву сіль зверху, ретельно помийте шматки свинини під проточною водою і промокніть її рушником. Прийшов час нарізати грудинку шматочками. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Мастіка з зефіру - покроковий рецепт, фото 1 Мастіка з зефіру 45 2 3 з 5 - детальніше -
Фалафель в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Фалафель в домашніх умовах 50 3 3 з 5 - детальніше -
Мус без яєць - покроковий рецепт, фото 1 Мус без яєць 50 3 3 з 5 - детальніше -
Пастила в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Пастила в духовці 65 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Лазанья з соусом Болоньєзе - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья з соусом Болоньєзе 60 5 3 з 5 - детальніше -
Вергуни - покроковий рецепт, фото 1 Вергуни 80 3 4 з 5 - детальніше -
Слоєний салат "Грибна поляна" - покроковий рецепт, фото 1 Слоєний салат "Грибна поляна" 50 5 3 з 5 - детальніше -