Укр
Рус
Заморожені овочі Консервування Українська кухня

Як заморозити кабачки на зиму

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

756 - переглядів
20 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Як заморозити кабачки на зиму - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня, Мексиканська кухня

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Заморожувати

Спосіб приготування: Заморожувати

опис

Замороження кабачків - швидкий і простий процес запастися на весь рік дарами літа. Щоб спростити процес готування, відразу шаткуйте овочі різними розмірами для різних страв.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Як заморозити кабачки на зиму" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи4 гр.
  • Калорії24 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для заморозки вибирайте молоді кабачки середнього розміру, без сформованого насіння. Їх поверхня повинна бути щільною і пружною. Шкірочка при цьому, повинна залишатися ніжною і при натисканні, легко проколюватися нігтем. Не використовуйте овочі з ушкодженнями. Підв'ялі кабачки також не підійдуть для заморозки.

Крок - 1
02

Ретельно вимийте плоди під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. Щоб гарантовано позбавити овочі від зайвої рідини, покладіть їх на бавовняний рушник і дайте самостійно просохнути.

Крок - 2
03

Приготуйте 3 поліетиленових пакети. Можна використовувати спеціальні для заморозки, пакети з замком-слайдером, або зіп-пакети. Підійдуть і звичайні щільні «мішечки». Зріжте з кабачків хвостики. Частину овочів наріжте кружальцями завтовшки 3-5 мм. Всипте нарізані овочі в пакет і щільно загорніть. Намагайтеся, щоб усередині залишилося мінімум вільного простору і повітря.

Крок - 3
04

Ще частину кабачків наріжте невеликими трикутниками. І також всипте в сухий чистий пакет. Решту натріть на дрібну тертку. Можна подрібнювати безпосередньо в пакет, не задіюючи додатковий посуд.

Крок - 4
05

Рівномірно розподіліть і ущільніть кабачки в пакетах. Так, заготовки не будуть займати багато місця в місці постійного зберігання. Надішліть пакети з кабачками в морозильну камеру і використовуйте в міру необхідності. Приємних вам заготовок і смачної зими!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Макаруни з чорничною начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Макаруни з чорничною начинкою 65 4 3 з 5 - детальніше -
Гірчиця на розсолі - покроковий рецепт, фото 1 Гірчиця на розсолі 45 1 2 з 5 - детальніше -
Омлет Ситний сніданок - покроковий рецепт, фото 1 Омлет Ситний сніданок 40 3 3 з 5 - детальніше -