Замороження кабачків - швидкий і простий процес запастися на весь рік дарами літа. Щоб спростити процес готування, відразу шаткуйте овочі різними розмірами для різних страв.
Для заморозки вибирайте молоді кабачки середнього розміру, без сформованого насіння. Їх поверхня повинна бути щільною і пружною. Шкірочка при цьому, повинна залишатися ніжною і при натисканні, легко проколюватися нігтем. Не використовуйте овочі з ушкодженнями. Підв'ялі кабачки також не підійдуть для заморозки.
Ретельно вимийте плоди під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. Щоб гарантовано позбавити овочі від зайвої рідини, покладіть їх на бавовняний рушник і дайте самостійно просохнути.
Приготуйте 3 поліетиленових пакети. Можна використовувати спеціальні для заморозки, пакети з замком-слайдером, або зіп-пакети. Підійдуть і звичайні щільні «мішечки». Зріжте з кабачків хвостики. Частину овочів наріжте кружальцями завтовшки 3-5 мм. Всипте нарізані овочі в пакет і щільно загорніть. Намагайтеся, щоб усередині залишилося мінімум вільного простору і повітря.
Ще частину кабачків наріжте невеликими трикутниками. І також всипте в сухий чистий пакет. Решту натріть на дрібну тертку. Можна подрібнювати безпосередньо в пакет, не задіюючи додатковий посуд.
Рівномірно розподіліть і ущільніть кабачки в пакетах. Так, заготовки не будуть займати багато місця в місці постійного зберігання. Надішліть пакети з кабачками в морозильну камеру і використовуйте в міру необхідності. Приємних вам заготовок і смачної зими!
Випадкові рецепти