Коли помідори в сезон дешевшають, їх можна зберігати більше 6 місяців. Ці три методи допоможуть заощадити час і гроші. А головне, підкажуть, як заморозити помідори правильно.
Як заморозити помідори? Існує кілька видів заморожування цього, всіма улюбленого овоча. Для початку, ретельно вимийте під проточною водою за допомогою сита помідори. Потім задопомогою паперового рушника або серветки добре просушіть кожен помідор.
Видаліть зелену частину помідора і розріжте більш гостру частину овоча хрестоподібно гострим ножем. Помістіть помідори в щільний пакет (кухонний) на блискавці і можете зберігати в морозильній камері до 6 місяців.
Як використовувати заморожені помідори таким способом? Не розморожуйте помідори. Опустіть кожен заморожений помідор в воду на 5-10 секунд, щоб розморозити шкіру і акуратно зніміть її.
Далі відправте очищені помідори в чашу блендера або кухонного комбайна, і на високій швидкості добре розімніть овоч, до потрібної консистенція, і відразу ж використовуйте в ваших рецептах.
Наступний варіант заморожування помідора такий: видаліть голівку помідора і розріжте гостру частину хрестом. Покладіть помідори в киплячу воду, бланшируйте 4-5 хвилин, потім процідіть овоч через дрібне сито і залиште в холодній воді приблизно на 5 хвилин.
Далі обережно зніміть шкірку з кожного помідора. Помістіть помідори в блендер і добре перемішайте, щоб вийшло пюре.
Можете зберігати підготовлене томатне пюре в морозильній камері в формах для льоду або в сухій і чистій банці до 6 місяців. Використовувати заморожене пюре можна, додавши безпосередньо необхідну кількість в пасту або як соус.
Наступний варіант: видаліть в помідорі головку і наріжте сам овоч невеликими шматочками (півмісяць) або кубиками.
Можете зберігати нарізані часточки помідора в морозильній камері в герметичному контейнері до 6 місяців. Використовувати такі заморожені помідори можна в будь-якому рецепті. Тепер ви знаєте, як заморозити помідори. Смачного!
Випадкові рецепти