Як замочити шашлик з курки, щоб м'ясо після смаження вийшло м'яким і соковитим? У рецепті розкриті тонкощі приготування курячого шашлику на звичайній газовій плиті (навіть не в духовці!). Щоб домогтися ресторанного смаку, ми замочимо шашлик в двох видах маринаду на основі індійських спецій, які можна купити в спеціалізованих магазинах або в інтернеті.
Курячі грудки вимийте, просушіть і наріжте великими шматочками. Якщо зробити шматочки маленькими, курка просто згорить на відкритому вогні. Нарізану грудку перекладіть в миску.
Щоб замочити шашлик з курки і зробити його м'яким і соковитим, знадобиться маринад. Ми приготуємо 2 види. Для початку всипте в миску з куркою сіль, червоний перець чилі (бажано кашмірський) і чаата масалу (сушений манго, кмин, коріандр, імбир, сіль, чорний перець, асасфетіда і перець чилі). Додайте часниково-імбирним пасту (перебиті в блендері часник з імбиром) і влийте свіжовичавлений лаймовий сік.
Ретельно перемішайте інгредієнти, щоб спеції рівномірно розподілилися по курці. Залиште м'ясо маринуватися на 15 хвилин. Цей маринад наситить шашлик пряними смаками і ароматами.
Після цього приготуйте другий маринад, який пом'якшить м'ясо, зробить його соковитим і посилить прянощі. Додайте в миску з замаринованою куркою натуральний йогурт. Всипте тандур масалу (гостра суміш з декількох видів перцю з часником, імбиром і іншими спеціями) і гарам Масал (ще одна індійська гостра суміш спецій), а також сіль і червоний перець чилі.
Влийте гірчичне масло і знову ретельно перемішайте інгредієнти. Накрийте миску і відправте курку в холодильник на 30-60 хвилин.
Через зазначений час вийміть миску з холодильника і перемішайте вміст. Нанижіть шматочки курки на шампури уздовж довгої сторони. Найбільші скибочки проколюйте 2-3 рази.
Розігрійте на середньому вогні велику сковороду, змастіть рослинною олією і викладіть шашлики з курки. Готуйте на сильному вогні 1 хвилину.
Обережно переверніть курку і обсмажте з іншого боку. Продовжуйте перевертати шашлики і смажити по 1 хвилині з кожної сторони, поки курка не приготується.
Щоб м'ясо покрилося апетитною скоринкою, як на грилі, і пахло багаттям, закрийте варильну поверхню фольгою, вирізавши отвір для пальника, і досмажте шашлики на відкритому вогні, повертаючи в різні боки, щоб курка засмажилася рівномірно.
Обробіть так по черзі кожен шматочок. Подавайте шашлики з курки з улюбленим соусом, овочами і зеленню. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти