Укр
Рус
Шашлик Другі страви Східна кухня

Як замочити шашлик з курки

( 4.7143 4 514 14 оцінок)

983 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Як замочити шашлик з курки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Як замочити шашлик з курки, щоб м'ясо після смаження вийшло м'яким і соковитим? У рецепті розкриті тонкощі приготування курячого шашлику на звичайній газовій плиті (навіть не в духовці!). Щоб домогтися ресторанного смаку, ми замочимо шашлик в двох видах маринаду на основі індійських спецій, які можна купити в спеціалізованих магазинах або в інтернеті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Як замочити шашлик з курки" (на 100 грам)

  • Білки18 гр.
  • Жири1.8 гр.
  • Вуглеводи3.9 гр.
  • Калорії114 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Курячі грудки вимийте, просушіть і наріжте великими шматочками. Якщо зробити шматочки маленькими, курка просто згорить на відкритому вогні. Нарізану грудку перекладіть в миску.

Крок - 1
02

Щоб замочити шашлик з курки і зробити його м'яким і соковитим, знадобиться маринад. Ми приготуємо 2 види. Для початку всипте в миску з куркою сіль, червоний перець чилі (бажано кашмірський) і чаата масалу (сушений манго, кмин, коріандр, імбир, сіль, чорний перець, асасфетіда і перець чилі). Додайте часниково-імбирним пасту (перебиті в блендері часник з імбиром) і влийте свіжовичавлений лаймовий сік.

Крок - 2
03

Ретельно перемішайте інгредієнти, щоб спеції рівномірно розподілилися по курці. Залиште м'ясо маринуватися на 15 хвилин. Цей маринад наситить шашлик пряними смаками і ароматами.

Крок - 3
04

Після цього приготуйте другий маринад, який пом'якшить м'ясо, зробить його соковитим і посилить прянощі. Додайте в миску з замаринованою куркою натуральний йогурт. Всипте тандур масалу (гостра суміш з декількох видів перцю з часником, імбиром і іншими спеціями) і гарам Масал (ще одна індійська гостра суміш спецій), а також сіль і червоний перець чилі.

Крок - 4
05

Влийте гірчичне масло і знову ретельно перемішайте інгредієнти. Накрийте миску і відправте курку в холодильник на 30-60 хвилин.

Крок - 5
06

Через зазначений час вийміть миску з холодильника і перемішайте вміст. Нанижіть шматочки курки на шампури уздовж довгої сторони. Найбільші скибочки проколюйте 2-3 рази.

Крок - 6
07

Розігрійте на середньому вогні велику сковороду, змастіть рослинною олією і викладіть шашлики з курки. Готуйте на сильному вогні 1 хвилину.

Крок - 7
08

Обережно переверніть курку і обсмажте з іншого боку. Продовжуйте перевертати шашлики і смажити по 1 хвилині з кожної сторони, поки курка не приготується.

Крок - 8
09

Щоб м'ясо покрилося апетитною скоринкою, як на грилі, і пахло багаттям, закрийте варильну поверхню фольгою, вирізавши отвір для пальника, і досмажте шашлики на відкритому вогні, повертаючи в різні боки, щоб курка засмажилася рівномірно.

Крок - 9
10

Обробіть так по черзі кожен шматочок. Подавайте шашлики з курки з улюбленим соусом, овочами і зеленню. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Тарталетки з печінки тріски - покроковий рецепт, фото 1 Тарталетки з печінки тріски 45 8 2 з 5 - детальніше -
Пишні оладки - покроковий рецепт, фото 1 Пишні оладки 30 4 2 з 5 - детальніше -
Малосольні огірки - покроковий рецепт, фото 1 Малосольні огірки 55 1 2 з 5 - детальніше -
Смачний сирний суп - покроковий рецепт, фото 1 Смачний сирний суп 40 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат Тбілісі - покроковий рецепт, фото 1 Салат Тбілісі 30 4 2 з 5 - детальніше -
Деруни на крупній тертці - покроковий рецепт, фото 1 Деруни на крупній тертці 60 4 3 з 5 - детальніше -
Гнізда з макаронів з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Гнізда з макаронів з фаршем 40 4 3 з 5 - детальніше -
Італійський ананасовий пиріг - покроковий рецепт, фото 1 Італійський ананасовий пиріг 80 4 3 з 5 - детальніше -