Укр
Рус
Каші Другі страви Українська кухня

Як варити гречку

( 4.8621 4 529 29 оцінок)

2279 - переглядів
20 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Як варити гречку - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Як варити гречку, щоб вона вийшла розсипчастою і смачною? Гречка - дуже корисна крупа, багата вуглеводами, клітковиною і рослинним білком. У ній багато заліза, магнію, кальцію, цинку, а також вітамінів (особливо групи В). Гречка легко засвоюється організмом, не містить глютену і має низький глікемічний індекс. Їсти її можна щодня, а про те, як правильно варити крупу, читайте в рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Як варити гречку" (на 100 грам)

  • Білки0.6 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи3.4 гр.
  • Калорії18 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб смачно зварити гречку, потрібно грамотно розрахувати пропорції крупи і води. Саме для гречки правильне співвідношення становить 1: 3 відповідно (тобто на 1 ст. крупи йде 3 ст. води). Якщо гречка зелена (несмажена), як у нас, її перед варінням необхідно злегка підсмажити на сухій сковороді. Гречка, яка продається вже обсмаженою, в подібних маніпуляціях не потребує. У будь-якому випадку крупу потрібно спочатку перекласти в сито або друшляк і промити під проточною водою, щоб видалити бруд і домішки, які можуть в ній міститися.

Крок - 1
02

Промиту зелену гречку перекладіть в сухий сотейник, відправте на плиту і, помішуючи, смажте до появи характерного горіхового аромату. Якщо гречка вже обсмажена, цей крок можна пропустити.

Крок - 2
03

Підсмажену крупу залийте водою, посоліть за смаком, накрийте кришкою і на сильному вогні доведіть рідину до кипіння. Коли вода в сотейнику закипить, знизьте вогонь до мінімуму і варіть гречку до повного википання рідини (15-20 хвилин).

Крок - 3
04

Варена гречка (особливо зелена) може бути злегка липкою. Щоб позбавити її від липкості, додайте олію (вершкове або рослинне). Сподіваємося, тепер ви знаєте, як варити гречку правильно. Приготовану таким чином крупу можна використовувати в супах, салатах або у вигляді каші. Це дуже корисно для організму і смачно. Прийнятого апетиту!

Крок - 4

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пісні рибні котлети з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Пісні рибні котлети з сьомги 40 4 2 з 5 - детальніше -
Лимонний пунш - покроковий рецепт, фото 1 Лимонний пунш 15 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Паста з мідіями - покроковий рецепт, фото 1 Паста з мідіями 50 4 3 з 5 - детальніше -
Пастила в сушарці - покроковий рецепт, фото 1 Пастила в сушарці 55 3 3 з 5 - детальніше -
Багет в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Багет в духовці 65 1 3 з 5 - детальніше -
Мінтай на пару - покроковий рецепт, фото 1 Мінтай на пару 60 3 3 з 5 - детальніше -