Булгур - це подрібнені зерна пшениці, які використовуються після спеціальної термічної обробки, що надає крупі незвичайний горіховий смак. Булгур досить просто готувати в домашніх умовах різними способами. Як варити булгур на смачний гарнір ми зараз вам із задоволенням розповімо.
Помістіть невелику каструлю на плиту, налийте в неї оливкову олію і максимально розігрійте. Потім засипте в каструлю попередньо очищену від лушпиння і на обробній дошці дрібно нарізану цибулю і обсмажуйте, постійно мішаючи, до прозорості овоча.
Тепер приправте обсмажену цибулю сухим кмином, червоним меленим перцем, додайте в каструлю томатну пасту і, постійно помішуючи, обсмажуйте вміст ще близько 3 хвилин.
Тим часом помийте під проточною водою червоні помідори і трохи їх просушіть. Потім викладіть на обробну дошку, наріжте невеликими кубиками і відправте в каструлю до решти інгредієнтів. Перемішайте і томіть блюдо близько хвилини.
Далі прямо в каструлю вичавіть з попередньо вимитого лайма свіжий сік (можна використовувати сік лимона, тільки тоді в більшій кількості), залийте все водою, добре все перемішайте і залиште томитися страву приблизно на 3 хвилини.
Тепер рясно посоліть вміст каструлі (присоліть все на свій смак) і засипте в неї булгур. Знову ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів, накрийте кришкою, вимкніть вогонь і залиште вміст настоюватися приблизно на 30 хвилин.
Далі помийте під проточною водою зелену цибулю і свіжу петрушку, викладіть на обробну дошку і за допомогою гострого ножа дрібно наріжте цю зелень.
По закінченню зазначеного часу засипте в каструлю до решти продуктів нашатковану зелень, додайте трохи консервованого зеленого горошку і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.
У цьому рецепті ми крок за кроком розповіли вам, як варити булгур на смачний гарнір. Так що швидше викладайте готову страву на красиву тарілку і подавайте гарячим до обіднього столу, обов'язково прикрасивши свіжою нашаткованою зеленню.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти