Як смажити шашлик на мангалі, щоб він вийшов ніжним і соковитим? Технологія приготування апетитного шашлику нескладна, але потрібно дотриматися деяких тонкощів, згадані в рецепті. Якщо слідувати його рекомендаціям, у вас вийде фантастичний шашлик з баранини на мангалі.
Перед тим як смажити шашлик на мангалі, м'ясо потрібно замаринувати. Для маринаду з'єднайте в одній ємності натуральний йогурт без добавок, свіжовичавлений лимонний сік, а також ріпчасту цибулю, часник і імбир. Всипте гарам масала, мелений кумін (зиру), солодку паприку, кайенский перець і куркуму. Перемішайте інгредієнти вінчиком до однорідності.
М'ясо (у нас баранина) вимийте і висушіть. Зріжте всі жорсткі прожилки і наріжте м'ясо зручними шматочками (приблизно на один укус).
Відправте їх в маринад, всипте сіль і перемішайте інгредієнти для рівномірного розподілу.
Накрийте миску з замаринованим м'ясом харчовою плівкою і поставте в холодильник мінімум на 4 години, а краще на всю ніч.
Промариноване м'ясо вийміть з холодильника і нанизайте на шампури.
Утворені шашлики промакніть від надлишків маринаду паперовим рушником.
Після цього збризніть м'ясо рослинним маслом і розподіліть його по шматочках за допомогою кулінарного пензлика. Промажте шашлики з усіх боків. Ще раз злегка присоліть м'ясо - і можна смажити.
Розпаліть мангал і дайте вугіллю прогоріти. Після цього відправте на розпечену решітку шашлики і смажте приблизно 10-15 хвилин. Час готування залежить від розміру шматочків. Не забувайте перевертати шашлики, щоб вони прожарювалися рівномірно. М'ясо має апетитно зарум'яниться і придбати золотисто-коричневу скоринку.
Готові шашлики перекладіть на тарілку, а на решітці, де вони готувалися, підсмажте овочі для гарніру (у нас нарізана кільцями червона цибуля).
Сервіруйте страву. Викладіть на тарілку для подачі смажену цибулю. На неї покладіть шашлики. Додайте часточки лимона і присипте страву подрібненою кінзою. Смачний шашлик з баранини на мангалі готовий. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти