Укр
Рус
Шашлик Другі страви Грузинська кухня

Як смажити шашлик на мангалі

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

1133 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Як смажити шашлик на мангалі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: На мангалі

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Як смажити шашлик на мангалі, щоб він вийшов ніжним і соковитим? Технологія приготування апетитного шашлику нескладна, але потрібно дотриматися деяких тонкощів, згадані в рецепті. Якщо слідувати його рекомендаціям, у вас вийде фантастичний шашлик з баранини на мангалі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Як смажити шашлик на мангалі" (на 100 грам)

  • Білки10.8 гр.
  • Жири12.6 гр.
  • Вуглеводи3.1 гр.
  • Калорії174 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Перед тим як смажити шашлик на мангалі, м'ясо потрібно замаринувати. Для маринаду з'єднайте в одній ємності натуральний йогурт без добавок, свіжовичавлений лимонний сік, а також ріпчасту цибулю, часник і імбир. Всипте гарам масала, мелений кумін (зиру), солодку паприку, кайенский перець і куркуму. Перемішайте інгредієнти вінчиком до однорідності.

Крок - 1
02

М'ясо (у нас баранина) вимийте і висушіть. Зріжте всі жорсткі прожилки і наріжте м'ясо зручними шматочками (приблизно на один укус).

Крок - 2
03

Відправте їх в маринад, всипте сіль і перемішайте інгредієнти для рівномірного розподілу.

Крок - 3
04

Накрийте миску з замаринованим м'ясом харчовою плівкою і поставте в холодильник мінімум на 4 години, а краще на всю ніч.

Крок - 4
05

Промариноване м'ясо вийміть з холодильника і нанизайте на шампури.

Крок - 5
06

Утворені шашлики промакніть від надлишків маринаду паперовим рушником.

Крок - 6
07

Після цього збризніть м'ясо рослинним маслом і розподіліть його по шматочках за допомогою кулінарного пензлика. Промажте шашлики з усіх боків. Ще раз злегка присоліть м'ясо - і можна смажити.

Крок - 7
08

Розпаліть мангал і дайте вугіллю прогоріти. Після цього відправте на розпечену решітку шашлики і смажте приблизно 10-15 хвилин. Час готування залежить від розміру шматочків. Не забувайте перевертати шашлики, щоб вони прожарювалися рівномірно. М'ясо має апетитно зарум'яниться і придбати золотисто-коричневу скоринку.

Крок - 8
09

Готові шашлики перекладіть на тарілку, а на решітці, де вони готувалися, підсмажте овочі для гарніру (у нас нарізана кільцями червона цибуля).

Крок - 9
10

Сервіруйте страву. Викладіть на тарілку для подачі смажену цибулю. На неї покладіть шашлики. Додайте часточки лимона і присипте страву подрібненою кінзою. Смачний шашлик з баранини на мангалі готовий. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Курячі котлети - покроковий рецепт, фото 1 Курячі котлети 60 4 3 з 5 - детальніше -
Тефтелі з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі з підливою 35 5 3 з 5 - детальніше -
Тушкована капуста - покроковий рецепт, фото 1 Тушкована капуста 40 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Тісто для Лазаньї - покроковий рецепт, фото 1 Тісто для Лазаньї 40 1 3 з 5 - детальніше -
Локшина з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Локшина з овочами 45 6 2 з 5 - детальніше -
Біляші в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Біляші в духовці 120 3 3 з 5 - детальніше -
Пунш класичний алкогольний - покроковий рецепт, фото 1 Пунш класичний алкогольний 15 1 2 з 5 - детальніше -