Для приготування десертів, часто виникає необхідність розтопити шоколад. Один з найпростіших і швидких способів це зробити - скористатися мікрохвильовкою.
У мікрохвильовій печі можна розтопити будь-який шоколад. В першу чергу визначитеся з видом солодощі. При виборі, зверніть увагу на відсоток вмісту какао в продукті. Чим більше какао, тим краще плавиться шоколад. У вибраній плитці не повинно бути сухофруктів, горіхів, печива та інших добавок. Такий продукт не годиться для використання в приготуванні багатьох кондитерських виробів. Шоколаду з холодильника дайте прогрітися до кімнатної температури і тільки після цього приступайте до подальших дій.
Перед тим, як ставити шоколад в мікрохвильову піч, поламайте плитку на шматочки. Намагайтеся, щоб вони були приблизно однакового розміру. Чим менше, тим краще і швидше розплавиться продукт.
Приготуйте ємність для плавлення. Ідеально підходить скляний посуд. Переконайтеся, що обрана миска суха. Навіть кілька крапель води здатні зіпсувати майбутню глазур. Крім шоколаду в ємність нічого додавати не потрібно. Єдиний виняток - це чорний шоколад без цукру. Його необхідно плавити з невеликою кількістю вершкового масла. Шоколад - дуже ніжний продукт, тому плавити його слід на низькій температурі нагріву. Ідеально підходить режим «розморожування».
Поставте ємність з шоколадом в мікрохвильову піч. Накривати нічим не потрібно, щоб уникнути появи конденсату. Температуру виставляйте в залежності від обраного вами сорту шоколаду. Для гіркого чорного шоколаду необхідно 50 ° С. Температура плавлення молочного шоколаду 45 ° С. Самий бистроплавкій з усіх - білий шоколад, йому досить 35 ° С.
Час плавлення регулюйте в залежності від кількості шоколаду, чим його більше, тим більше знадобиться часу. Кожні 30 секунд перемішуйте шоколад чистою і сухою ложкою, щоб не дати йому підгоріти та спровокувати пожежу. Розтоплений шоколад остудіть і використовуйте за призначенням.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти