Розтопити шоколад для прикраси торта можна декількома способами. Ми пропонуємо 3 найпростіших і ефективних: на водяній бані, в мікрохвильовці і в духовці. Ознайомтеся з рецептом і виберіть той варіант, який найбільше вам підходить. Запропоновані технології працюють і з білим шоколадом.
Візьміть шоколад. Розтопити можна будь-який: чорний, молочний, білий, у вигляді монет, кубиків або плитки. Плитковий шоколад поламайте на дрібні шматочки, щоб він топився швидше.
Щоб розтопити шоколад на водяній бані, поставте на плиту каструлю з водою. Коли вода закипить, встановіть зверху ще одну каструлю або сотейник меншого діаметру так, щоб дно торкалося води, і висипте туди шматочки шоколаду. Помішуючи, тримайте їх на вогні, поки шоколад не розтопиться повністю.
Щоб розтопити шоколад в мікрохвильовій печі, помістіть його у вогнетривкий посуд, включіть мікрохвильову піч на середню потужність і відведіть туди шоколад на 30 секунд. Цього достатньо, щоб шоколадні шматочки стали м'якими. Дістаньте ємність з мікрохвильовки, і перемішайте шоколад. Якщо він розійшовся недостатньо, поверніть ємність в мікрохвильовку ще на 30 секунд, а потім знову вийміть і перемішайте шоколад. Робіть так до тих пір, поки маса не стане однорідною.
Щоб розтопити шоколад в духовці, прогрійте її до 45 градусів. Якщо ваша духовка не підтримує такі низькі температури, поставте її на саму меншу з можливих і відкрийте дверцята. Надішліть в духовку ємність з шоколадом і почекайте, поки він повністю не розійдеться. Зазвичай на це йде 5-12 хвилин. Тепер у вас не буде проблеми, як розтопити шоколад для торта. Вибирайте будь-який з цих способів - і у вас вийде відмінна шоколадна маса для декорування десертів.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти