Омлет - одна з улюблених страв, яка подається на сніданок. Але велика перевага даного рецепта полягає в тому, що ви можете приготувати величезний і ситний омлет всього з декількох яєць. Спробуйте.
Щоб приготувати омлет вам знадобляться свіжі курячі яйця з холодильника. Акуратно розбийте і відокремте білки від жовтків. Помістіть їх в окремі ємності.
Яєчні білки в окремому посуді збийте за допомогою міксера до густої консистенції. По густоті вона повинна бути схожа на піну для гоління. Густоту консистенції збитих білків можна перевірити, перевернувши ємність зі збитими білками вниз. Якщо вони не сповзають, а залишаються на місці, значить ви домоглися потрібної консистенції. Відставте ємність з білками на час в сторону.
У чисту миску надішліть яєчні жовтки, додайте необхідну кількість молока. Можете використовувати абсолютно будь-якої жирності молоко. Киньте буквально ложку просіяного пшеничного борошна. Додайте щіпку солі.
За допомогою вінчика ретельно розмішайте яєчні жовтки, борошно, молоко і сіль до однорідної маси. Слідкуйте, щоб не утворювалися грудочки.
Тепер прийшов час об'єднати всі інгредієнти. Поступово додавайте щільно збиті яєчні білки в миску з жовткова масою, за допомогою вінчика акуратно втручайте їх.
Налийте невелику кількість оливкової олії в сковорідку з антипригарним покриттям і поставте на вогонь. Коли олія нагріється, вилийте омлетну суміш в сковорідку і розрівняйте верх.
Готуйте омлет, поки він знизу не підрум'яниться. Це можна легко перевірити, піднявши його за краї за допомогою лопатки. Сир чеддер, або будь-який інший сир, натріть на дрібній тертці і посипте зверху омлет.
Коли омлет підрум'яниться з одного боку, за допомогою лопатки складіть його вдвічі, щоб вийшла форма чебурека. І з її ж допомогою притисніть місце з'єднання шарів омлету до краю сковороди. Готуйте до золотисто - коричневого кольору і злипання шарів.
Крім сиру в якості начинки в омлет можна використовувати також ковбасні вироби, м'ясний фарш, овочі і інше. Готовий омлет вживайте гарячим. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти