Як приготувати стейк з форелі в духовці? Дуже швидко і просто. Добре наповнена ароматом лимона і зелені форель ідеально поєднується з фенхелем. Спробуйте.
Спочатку необхідно приготувати маринад, який додасть форелі особливий аромат. Для цього візьміть пучок петрушки, сполосніть під проточною водою і обсушіть. Покладіть на кухонну дошку і дрібно наріжте за допомогою ножа.
Також вам знадобиться зелень часнику. Помийте її під краном і промокніть паперовим рушником. Наріжте на тій же кухонній дошці тонкими кільцями.
Гострий перець чилі також помийте і наріжте на дошці тонкими кільцями. Насіння не використовуйте, так як в них найбільше гостроти. Подрібнену петрушку, зелень часнику і кільця перцю чилі складіть в чисту тарілку. Додайте кілька ложок оливкової олії.
Лимон ретельно вимийте під проточною водою і протріть рушником. Розріжте навпіл. З однієї половини лимона вичавіть сік прямо в тарілку з зеленню і перцем. Ретельно все перемішайте.
Другу половину лимона наріжте тонкими кружечками і відкладіть на час в сторону, вони знадобляться трохи пізніше. Цибулину фенхеля відріжте від стебла і помийте. Розріжте спочатку навпіл, а потім наріжте тонкими скибочками.
Деко змастіть невеликою кількістю оливкової олії. Помістіть в нього підготовлену форель, без хребта і кісток. Зверху рівномірним шаром викладіть маринад із зелені, перцю, масла і лимонного соку.
Заздалегідь приготуйте розсіл з води, невеликої кількості солі і спецій. Можна використовувати чебрець, розмарин, часник, орегано або будь-які інші на ваш смак. Цим розсолом полийте форель під маринадом. Зверху викладіть кружечки лимона, і, за бажанням, прикрасьте листям фенхеля.
На цьому ж листі, поруч з фореллю, викладіть скибочки фенхелю. Трохи посоліть його і приправте чорним меленим перцем за смаком. Надішліть деко в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте протягом 20 - 25 хвилин. Під час готування фенхель можна перевернути на іншу сторону. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти