Укр
Рус
Форель Другі страви Японська кухня

Як приготувати стейк з форелі в духовці

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

974 - переглядів
35 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Як приготувати стейк з форелі в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Японська кухня, Норвезька кухня, Середземноморська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Як приготувати стейк з форелі в духовці? Дуже швидко і просто. Добре наповнена ароматом лимона і зелені форель ідеально поєднується з фенхелем. Спробуйте.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Як приготувати стейк з форелі в духовці" (на 100 грам)

  • Білки13.3 гр.
  • Жири3.4 гр.
  • Вуглеводи0.8 гр.
  • Калорії90 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку необхідно приготувати маринад, який додасть форелі особливий аромат. Для цього візьміть пучок петрушки, сполосніть під проточною водою і обсушіть. Покладіть на кухонну дошку і дрібно наріжте за допомогою ножа.

Крок - 1
02

Також вам знадобиться зелень часнику. Помийте її під краном і промокніть паперовим рушником. Наріжте на тій же кухонній дошці тонкими кільцями.

Крок - 2
03

Гострий перець чилі також помийте і наріжте на дошці тонкими кільцями. Насіння не використовуйте, так як в них найбільше гостроти. Подрібнену петрушку, зелень часнику і кільця перцю чилі складіть в чисту тарілку. Додайте кілька ложок оливкової олії.

Крок - 3
04

Лимон ретельно вимийте під проточною водою і протріть рушником. Розріжте навпіл. З однієї половини лимона вичавіть сік прямо в тарілку з зеленню і перцем. Ретельно все перемішайте.

Крок - 4
05

Другу половину лимона наріжте тонкими кружечками і відкладіть на час в сторону, вони знадобляться трохи пізніше. Цибулину фенхеля відріжте від стебла і помийте. Розріжте спочатку навпіл, а потім наріжте тонкими скибочками.

Крок - 5
06

Деко змастіть невеликою кількістю оливкової олії. Помістіть в нього підготовлену форель, без хребта і кісток. Зверху рівномірним шаром викладіть маринад із зелені, перцю, масла і лимонного соку.

Крок - 6
07

Заздалегідь приготуйте розсіл з води, невеликої кількості солі і спецій. Можна використовувати чебрець, розмарин, часник, орегано або будь-які інші на ваш смак. Цим розсолом полийте форель під маринадом. Зверху викладіть кружечки лимона, і, за бажанням, прикрасьте листям фенхеля.

Крок - 7
08

На цьому ж листі, поруч з фореллю, викладіть скибочки фенхелю. Трохи посоліть його і приправте чорним меленим перцем за смаком. Надішліть деко в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте протягом 20 - 25 хвилин. Під час готування фенхель можна перевернути на іншу сторону. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пісний розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Пісний розсольник 45 6 3 з 5 - детальніше -
Спагеті зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті зі шпинатом 20 5 2 з 5 - детальніше -
Курка з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Курка з картоплею 90 6 3 з 5 - детальніше -
Фрикадельки - покроковий рецепт, фото 1 Фрикадельки 45 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Юшка в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Юшка в мультиварці 35 4 3 з 5 - детальніше -
Паштет з курячої печінки - покроковий рецепт, фото 1 Паштет з курячої печінки 40 1 2 з 5 - детальніше -
Бефстроганов класичний - покроковий рецепт, фото 1 Бефстроганов класичний 85 6 3 з 5 - детальніше -