Укр
Рус
Вустерський Соуси Французька кухня

Як приготувати соус Деміглас

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

664 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Як приготувати соус Деміглас - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Як приготувати соус Деміглас, щоб він вийшов таким же густим і насиченим, як в класичній французькій кухні? Технологія створення Деміглас нескладна, але варіння бульйону вимагає часу і терпіння. Очікування буде винагороджено відмінним соусом, який стане базою для багатьох інших страв. У рецепті розповідається, як перетворити яловичий бульйон до французького соусу Деміглас.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Як приготувати соус Деміглас" (на 100 грам)

  • Білки2.1 гр.
  • Жири5.9 гр.
  • Вуглеводи2.6 гр.
  • Калорії79 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування Деміглас знадобиться концентрований бульйон, який вариться 5-6 годин на попередньо запечених в духовці яловичих кістках і заправляється вином і спеціями. Саме він надає соусу характерний смак і аромат. Щоб згустити бульйон, потрібно зробити ру - підсмажене на вершковому маслі борошно. Для цього в сотейнику на середньому вогні при постійному помішуванні розтопіть вершкове масло.

Крок - 1
02

Коли воно повністю розійдеться і злегка потемніє (повинен з'явитися характерний горіховий аромат), всипте борошно. Інтенсивно мішайте вінчиком і смажте борошно в маслі, поки суміш не стане однорідною.

Крок - 2
03

Додайте томатну пасту і продовжуйте жарку, постійно помішуючи вінчиком. Коли суміш знову стане однорідною, не припиняючи мішати, влийте 1/3 яловичого бульйону.

Крок - 3
04

Через якийсь час маса почне густіти. У цей момент влийте весь бульйон і добре перемішайте.

Крок - 4
05

Доведіть вміст сотейника до кипіння і випарюйте соус до потрібної консистенції, помішуючи час від часу. Чим більше вологи ви випаруєте, тим густішим і концентрованішим вийде Деміглас. Вважається, що потрібно уварити бульйон наполовіну.Теперь ви знаєте, як приготувати соус Деміглас на основі концентрованого яловичого бульйону з запечених кісток.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Бастурма із яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Бастурма із яловичини 140 6 4 з 5 - детальніше -
Грецький салат з тофу - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат з тофу 45 4 3 з 5 - детальніше -
Часниковий соус без майонезу - покроковий рецепт, фото 1 Часниковий соус без майонезу 30 1 2 з 5 - детальніше -
Крем вершковий - покроковий рецепт, фото 1 Крем вершковий 35 1 2 з 5 - детальніше -