М'ясні тефтелі з сиром моцарелла під томатним соусом. Подавайте м'ясну страву зі спагеті і свіжими овочами.
Для приготування тефтелей ідеально підходить суміш свинячого і яловичого м'яса. Такий фарш буде максимально збалансований по жирності і соковитості. За бажанням, за основу можна брати курячий, індичий і інший фарш. Подрібніть м'ясо за допомогою м'ясорубки.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками.
Поставте на плиту сковороду. Додайте трохи вершкового масла. Розтопіть його на середньому вогні і всипте в жаровню подрібнену цибулю. Обсмажте пряність, постійно перемішуючи, до золотисто-коричневого кольору. Зніміть з вогню і остудіть.
У глибоку миску викладіть яловичий і свинячий фарш. Вбийте яйця і всипте панірувальні сухарі дрібної фракції. Додайте охолоджену смажену цибулю. Всипте сіль, чорний мелений перець і інші спеції за смаком. Ретельно перемішайте суміш руками до однорідного стану. Щоб маса не прилипала до рук, змочуйте їх у холодній воді.
Сформуйте з фаршу кульки. Їх розмір регулюйте на свій смак. Враховуйте це під час готування. Чим більше тефтелі, тим більше буде потрібно часу на термообробку. У сковороду, де смажилася цибуля, додайте вершкове масло і поставте ємність на середній вогонь. Викладіть м'ясні кульки в жаровню і обсмажте з кожного боку до золотистого кольору.
Влийте до тефтелей томатну пасту. Додайте ще трохи солі і перцю. Обсмажте протягом 3 хвилин і додайте цукор. Продовжуйте тушкувати до повної готовності.
Сир моцарела наріжте слайсами і викладіть в сковороду. Готову страву викладіть на порційне блюдо і прикрасьте листям свіжого базиліка або іншою зеленню. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти