Якщо ви до цих пір не знаєте, як правильно приготувати овочеве рагу. Мій вегетаріанський рецепт рагу порадує і звичайно ж зацікавить вас.
Почніть з попереднього розігріву духової печі до 180 градусів. Потім очистіть від лушпиння цибулю і часник і на обробній дошці дрібно їх подрібніть (часник, в свою чергу, можна вичавити через чеснокодавку).
Далі помістіть на плиту глибоку каструлю, киньте в неї нарізану цибулю з часником, улейте рослинною або оливковою олією і на середньому вогні обсмажуйте, постійно помішуючи до розм'якшення овочів.
Тим часом, очистіть від шкірки корінь пастернаку і моркву. Наріжте їх на обробній дошці досить великими кільцями.
Далі, знову ж на обробній дошці, подрібніть заздалегідь вимиту і обсушену селеру і молоду цибулю-порей.
Наріжте досить великими кубиками очищену від шкірки ріпу. Складіть усі нарізані інгредієнти в глибоку миску і залиште на деякий час.
Тепер додайте, якщо необхідно, в каструлю до підсмаженої цибулі рослинну олію і киньте усі нарізані овочі. Ретельно все перемішайте.
Залийте вміст каструлі заздалегідь підготовленим бульйоном і ще раз усе гарненько змішайте.
Потім закиньте до овочів консервовану квасолю, рясно усе присоліть, приперчіть чорним меленим перцем і за бажанням приправами.
Далі киньте консервовані дрібно нарізані помідори (в цьому рецепті можна ще використовувати гостру аджику або ж густий томатний соус). Знову усе добре перемішайте кухонною великою ложкою і долийте кип'яченої води стільки, щоб повністю покрити овочі в каструлі.
Далі накрийте каструлю щільно кришкою і помістіть в заздалегідь розігріту духовку на 60-70 хвилин або поки овочі повністю не проваряться, а соус не загусне. У процесі тушкування, страву можна кілька разів перевірити і перемішати, для рівномірного протушкування всіх овочів.
Готове тушковане, овочеве рагу прикрасьте свіжою нарізаною петрушкою і насолоджуйтеся.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти