Щоб подати на стіл смачну солону рибку, необхідно надати їй гідний вигляд. Пропонуємо вам швидкий і простий спосіб обробити оселедець на філе.
При виборі оселедця, зверніть увагу на її зовнішній вигляд і запах. Хороша свіжа риба повинна мати блискучу поверхню з цілими плавниками і хвостом. Віддавайте перевагу оселедцю з широкою спинкою. На обробну дошку викладіть рибу. Щоб спростити процес збирання робочої поверхні, застеліть дошку паперовим рушником.
Гострим ножем відріжте голову, трохи нижче грудних плавників і хвіст. Зробіть розріз в черевці від верхньої частини до хвоста. За допомогою щільної серветки, витягніть нутрощі. Якщо риба з ікрою, відокремте її, решту викиньте. Гарненько промийте рибу під холодною проточною водою. Приділіть особливу увагу внутрішньої частини. Повністю видаліть чорну плівку, вона надає рибі гіркоту. Промокніть тушку паперовим рушником.
Уздовж хребта зробіть неглибокий надріз. Піддіньте край шкірки і акуратно потягніть її зверху вниз. Знімається вона дуже легко, головне не поспішати і не робити різких рухів. Виріжте верхній плавник і видаліть нижню частину черевця.
Акуратно розділіть оселедець на 2 філейні частини. На хребті залишиться частина ребрових кісток, інші необхідно витягти вручну. Для полегшення процесу, використовуйте пінцет.
Наріжте рибу на невеликі поперечні шматочки, зручні для вживання в їжу. Оселедець готовий до подачі на стіл, або для подальшого використання в салатах і інших стравах. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти