Укр
Рус
Оселедець Другі страви Середземноморська кухня

Як обробити оселедець на філе

( 4.7000 4 510 10 оцінок)

820 - переглядів
20 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Як обробити оселедець на філе - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Середземноморська кухня, Литовська кухня

Рецепти до свят: Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Щоб подати на стіл смачну солону рибку, необхідно надати їй гідний вигляд. Пропонуємо вам швидкий і простий спосіб обробити оселедець на філе.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Як обробити оселедець на філе" (на 100 грам)

  • Білки16 гр.
  • Жири10 гр.
  • Вуглеводи0 гр.
  • Калорії161 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

При виборі оселедця, зверніть увагу на її зовнішній вигляд і запах. Хороша свіжа риба повинна мати блискучу поверхню з цілими плавниками і хвостом. Віддавайте перевагу оселедцю з широкою спинкою. На обробну дошку викладіть рибу. Щоб спростити процес збирання робочої поверхні, застеліть дошку паперовим рушником.

Крок - 1
02

Гострим ножем відріжте голову, трохи нижче грудних плавників і хвіст. Зробіть розріз в черевці від верхньої частини до хвоста. За допомогою щільної серветки, витягніть нутрощі. Якщо риба з ікрою, відокремте її, решту викиньте. Гарненько промийте рибу під холодною проточною водою. Приділіть особливу увагу внутрішньої частини. Повністю видаліть чорну плівку, вона надає рибі гіркоту. Промокніть тушку паперовим рушником.

Крок - 2
03

Уздовж хребта зробіть неглибокий надріз. Піддіньте край шкірки і акуратно потягніть її зверху вниз. Знімається вона дуже легко, головне не поспішати і не робити різких рухів. Виріжте верхній плавник і видаліть нижню частину черевця.

Крок - 3
04

Акуратно розділіть оселедець на 2 філейні частини. На хребті залишиться частина ребрових кісток, інші необхідно витягти вручну. Для полегшення процесу, використовуйте пінцет.

Крок - 4
05

Наріжте рибу на невеликі поперечні шматочки, зручні для вживання в їжу. Оселедець готовий до подачі на стіл, або для подальшого використання в салатах і інших стравах. Приємного вам апетиту!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Хліб в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Хліб в духовці 80 1 3 з 5 - детальніше -
Суп пюре з печериць - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре з печериць 45 6 3 з 5 - детальніше -
Хот-дог Нью Йорк - покроковий рецепт, фото 1 Хот-дог Нью Йорк 45 4 3 з 5 - детальніше -
Качка святкова - покроковий рецепт, фото 1 Качка святкова 80 6 3 з 5 - детальніше -