Укр
Рус
Скумбрія Другі страви Китайська кухня

Як обробити скумбрію на філе

( 4.8889 4 59 9 оцінок)

983 - переглядів
20 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Як обробити скумбрію на філе - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Китайська кухня, В’єтнамська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Скумбрія - не тільки ситна і дуже смачна риба. Це справжнє джерело вітамінів і мікроелементів, необхідних організму. Її обов'язково потрібно включати в раціон. Щоб спростити процес приготування скумбрії, ми пропонуємо швидкий і нескладний спосіб її оброблення.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Як обробити скумбрію на філе" (на 100 грам)

  • Білки18 гр.
  • Жири13 гр.
  • Вуглеводи0 гр.
  • Калорії191 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

М'ясо скумбрії дуже ніжне і при попаданні води втрачає свій смак і розкисає. Тому ретельно вимийте тушку під проточною водою, перед початком оброблення. Просушіть паперовим рушником.

Крок - 1
02

Можна починати працювати, коли риба ще трохи подморожена, це значно полегшить процес. Покладіть скумбрію на обробну дошку. Оброблення риби починайте з голови. Вище плавника зробіть надріз під кутом 35 °. Таким же чином надріжте і з іншого боку. Для роботи використовуйте спеціальний ніж, або універсальний, з добре заточеним лезом.

Крок - 2
03

Виріжте плавник і зробіть поздовжній розріз вздовж черевця. Розріжте хребет в місці надрізів біля голови. Намагайтеся не пошкодити нутрощі. Акуратно відокремте голову і потягніть у бік. Якщо все зроблено правильно, вміст черевця віддалиться разом з головою.

Крок - 3
04

За допомогою паперового рушника, ретельно очистіть внутрішню частину від чорної плівки. Це позбавить страву від гіркоти.

Крок - 4
05

Продовжіть розріз у нижній частині риби до хвоста. Таким же чином розріжте тушку уздовж хребта. Надріжте філе біля основи хвоста. Піддіньте його ножем і зріжте, відокремивши від хребта. Те ж саме виконайте з іншим філе. Обріжте краї черевця, видаливши залишки плавників.

Крок - 5
06

Решту дрібних кісток приберіть за допомогою пінцета. Акуратно піддіньте і видаліть шкірку. Якщо в подальшому ви плануєте запікати або смажити рибу, то можна залишити філе зі шкірою. Під час термообробки вона стане дуже м'якою, практично непомітною. Скумбрія готова для подальшого приготування.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пюре - покроковий рецепт, фото 1 Пюре 30 5 1 з 5 - детальніше -
Ліниві голубці - покроковий рецепт, фото 1 Ліниві голубці 80 4 3 з 5 - детальніше -
Картопля з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Картопля з м’ясом 80 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Біфштекс з кров’ю - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс з кров’ю 50 4 3 з 5 - детальніше -
Бефстроганов класичний - покроковий рецепт, фото 1 Бефстроганов класичний 85 6 3 з 5 - детальніше -
Пиріг з грибами і яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг з грибами і яйцем 50 3 3 з 5 - детальніше -