Скумбрія - не тільки ситна і дуже смачна риба. Це справжнє джерело вітамінів і мікроелементів, необхідних організму. Її обов'язково потрібно включати в раціон. Щоб спростити процес приготування скумбрії, ми пропонуємо швидкий і нескладний спосіб її оброблення.
М'ясо скумбрії дуже ніжне і при попаданні води втрачає свій смак і розкисає. Тому ретельно вимийте тушку під проточною водою, перед початком оброблення. Просушіть паперовим рушником.
Можна починати працювати, коли риба ще трохи подморожена, це значно полегшить процес. Покладіть скумбрію на обробну дошку. Оброблення риби починайте з голови. Вище плавника зробіть надріз під кутом 35 °. Таким же чином надріжте і з іншого боку. Для роботи використовуйте спеціальний ніж, або універсальний, з добре заточеним лезом.
Виріжте плавник і зробіть поздовжній розріз вздовж черевця. Розріжте хребет в місці надрізів біля голови. Намагайтеся не пошкодити нутрощі. Акуратно відокремте голову і потягніть у бік. Якщо все зроблено правильно, вміст черевця віддалиться разом з головою.
За допомогою паперового рушника, ретельно очистіть внутрішню частину від чорної плівки. Це позбавить страву від гіркоти.
Продовжіть розріз у нижній частині риби до хвоста. Таким же чином розріжте тушку уздовж хребта. Надріжте філе біля основи хвоста. Піддіньте його ножем і зріжте, відокремивши від хребта. Те ж саме виконайте з іншим філе. Обріжте краї черевця, видаливши залишки плавників.
Решту дрібних кісток приберіть за допомогою пінцета. Акуратно піддіньте і видаліть шкірку. Якщо в подальшому ви плануєте запікати або смажити рибу, то можна залишити філе зі шкірою. Під час термообробки вона стане дуже м'якою, практично непомітною. Скумбрія готова для подальшого приготування.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти