Укр
Рус
Вареники Другі страви Українська кухня

Як ліпити вареники красиво

( 4.9000 4 540 40 оцінок)

2969 - переглядів
60 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Як ліпити вареники красиво - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Вареники - візитна картка кожної української господині. Це національна страва широко відома по всьому світу, але приготувати яку не кожному під силу. Тому і вважається, що вміє готувати вареники - справжня господиня. Сьогодні ми пропонуємо вам зануритися в цю справу і приготувати цю традиційну страву. Начинку можна використовувати будь-яку: м'ясо, гриби, ягоди і багато інших, але ми пропонуємо використовувати найбільш поширений інгредієнт і приготувати вареники з картоплею та сиром.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Як ліпити вареники красиво" (на 100 грам)

  • Білки7.4 гр.
  • Жири3.8 гр.
  • Вуглеводи26.9 гр.
  • Калорії174 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Польська і українська кухні схожі - вони виникають з подібних кліматичних умов, схожою кулінарною культурою і переваг. Однак варто побачити відмінності. Наприклад, саме в Україні були винайдені і популяризовані соняшникова олія і березовий сік. А вареники загальне людське благо. І якщо вам потрібен більш сучасний, трохи різноманітний рецепт, запрошуємо вас використовувати цей. Для початку очистіть картоплю і відваріть в слабосоленій воді.

Крок - 1
02

Очистіть від лушпиння цибулю і наріжте її дрібними кубиками. Обсмажте цибулю в невеликій сковороді з вершковим маслом.

Крок - 2
03

Твердий сир наріжте кубиками. Трохи охолонувшу відварену картоплю перетріть через м'ясорубку або потовчіть товкучкою. Додайте в пюре нарізаний сир і змішайте ці два інгредієнти в одну масу.

Крок - 3
04

Для приготування начинки шукайте хороший творог (бажано на ринку у тих, хто продає власні продукти), також сир не може бути дешевим молочним продуктом. Від цих двох інгредієнтів залежить якість начинки. Отже, пропустіть творог через велику чеснокодавку або м'ясорубку в окрему миску.

Крок - 4
05

Сирну масу перекладіть в один посуд з картопляним пюре, додайте трохи солі і перцю, акуратно перемішайте все. Спробуйте начинку, при необхідності додайте спеції.

Крок - 5
06

Займіться тістом. Для цього просійте борошно на кондитерську дошку, додайте дрібку солі і додайте досить теплої води, щоб вийшло еластичне тісто. В кінці замісу додайте трохи рослинного масла і ще більше вимісіть. (Добре залишити тісто загорнутим в харчову плівку приблизно на 30 хвилин, щоб воно «відпочило»).

Крок - 6
07

Далі качалкою розкачайте тісто для вареників, склянкою виріжте на ньому кружечки, в центр кожного покладіть порцію раніше приготовленої начинки.

Крок - 7
08

І зараз зліпіть вареники красиво, склеївши краї, фігурною кромкою. Далі відваріть вареники в трохи підсоленій воді (4 хвилини після закипання) з невеликою кількістю масла. Подавайте цю страву з маслом і смаженою цибулею. Дуже смачні смажені вареники на маслі або салі з бекону. Смачного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Азу з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Азу з баранини 65 6 4 з 5 - детальніше -
Вафлі-вкусняшки - покроковий рецепт, фото 1 Вафлі-вкусняшки 35 3 3 з 5 - детальніше -
?>