Невеликі домашні турецькі манти, наповнені гострим яловичим фаршем і подані з йогуртовим соусом і масляним соусом, щоб вирівняти смак, що може бути смачніше до обіднього столу.
Змішайте заздалегідь просіяне борошно, куряче яйце і сіль в мисці. Поступово додайте в миску воду, добре перемішайте і замісіть досить круте тісто.
Зробіть з утвореного тіста велику кульку, покладіть в миску і залиште на деякий час настоятися. Потім розкачайте кулю з тіста в тонкий корж, поріжте її на смужки, а потім зробіть з них маленькі квадрати.
Візьміть яловичий фарш (куплений або приготований з шматка м'яса) покладіть його в миску, додайте в м'ясо очищену від лушпиння та дрібно нарізану червону цибулю, чорний мелений перець, червоні пластівці чилі, сіль, вимиту і подрібнену петрушку, і місіть до утворення однорідної маси.
А тепер можна продемонструвати, як ліпити манти красиво. Для цього кожен квадрат з тіста заповніть м'ясною начинкою і запечатайте їх в центрі від кутів. Примітка: переконайтеся, що ваше тісто не висихає перед заповненням, в такому випадку можна трохи змочити його водою в місці закріплення.
Далі займіться приготуванням спеціального соусу: розтопіть вершкове масло на сковороді, додайте оливкову олію, суху м'яту, червоний перець чилі і ретельно все перемішайте. Зніміть готовий соус з вогню через 20 секунд, інакше він згорить.
Тепер приготуйте йогуртовий соус: в мисці змішайте йогурт, очищений від лушпиння і подрібнений часник і сіль. Добре перемішайте все і ваш йогуртовий соус готовий.
Закип'ятіть воду в пароварці, додайте в неї сіль і листя м'яти, покладіть в пароварку раніше підготовлені манти і варіть протягом 40 хвилин або в залежності від індивідуальності обладнання.
Перекладіть готові манти в тарілку, зверху полийте трохи йогуртовим соусом, поливанням з масел з м'ятою і подавайте до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти