Укр
Рус
Манти Другі страви Східна кухня

Як ліпити манти красиво

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

1001 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Як ліпити манти красиво - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Невеликі домашні турецькі манти, наповнені гострим яловичим фаршем і подані з йогуртовим соусом і масляним соусом, щоб вирівняти смак, що може бути смачніше до обіднього столу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Як ліпити манти красиво" (на 100 грам)

  • Білки8.1 гр.
  • Жири8.8 гр.
  • Вуглеводи35.3 гр.
  • Калорії256 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Змішайте заздалегідь просіяне борошно, куряче яйце і сіль в мисці. Поступово додайте в миску воду, добре перемішайте і замісіть досить круте тісто.

Крок - 1
02

Зробіть з утвореного тіста велику кульку, покладіть в миску і залиште на деякий час настоятися. Потім розкачайте кулю з тіста в тонкий корж, поріжте її на смужки, а потім зробіть з них маленькі квадрати.

Крок - 2
03

Візьміть яловичий фарш (куплений або приготований з шматка м'яса) покладіть його в миску, додайте в м'ясо очищену від лушпиння та дрібно нарізану червону цибулю, чорний мелений перець, червоні пластівці чилі, сіль, вимиту і подрібнену петрушку, і місіть до утворення однорідної маси.

Крок - 3
04

А тепер можна продемонструвати, як ліпити манти красиво. Для цього кожен квадрат з тіста заповніть м'ясною начинкою і запечатайте їх в центрі від кутів. Примітка: переконайтеся, що ваше тісто не висихає перед заповненням, в такому випадку можна трохи змочити його водою в місці закріплення.

Крок - 4
05

Далі займіться приготуванням спеціального соусу: розтопіть вершкове масло на сковороді, додайте оливкову олію, суху м'яту, червоний перець чилі і ретельно все перемішайте. Зніміть готовий соус з вогню через 20 секунд, інакше він згорить.

Крок - 5
06

Тепер приготуйте йогуртовий соус: в мисці змішайте йогурт, очищений від лушпиння і подрібнений часник і сіль. Добре перемішайте все і ваш йогуртовий соус готовий.

Крок - 6
07

Закип'ятіть воду в пароварці, додайте в неї сіль і листя м'яти, покладіть в пароварку раніше підготовлені манти і варіть протягом 40 хвилин або в залежності від індивідуальності обладнання.

Крок - 7
08

Перекладіть готові манти в тарілку, зверху полийте трохи йогуртовим соусом, поливанням з масел з м'ятою і подавайте до столу.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Різотто - покроковий рецепт, фото 1 Різотто 45 6 2 з 5 - детальніше -
Паста Карбонара - покроковий рецепт, фото 1 Паста Карбонара 30 4 2 з 5 - детальніше -
Тефтелі ніжні - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі ніжні 90 4 3 з 5 - детальніше -
Шуба - покроковий рецепт, фото 1 Шуба 80 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Піца Домашня - покроковий рецепт, фото 1 Піца Домашня 50 3 4 з 5 - детальніше -
Суп-пюре гарбузовий з каррі - покроковий рецепт, фото 1 Суп-пюре гарбузовий з каррі 20 5 2 з 5 - детальніше -
Паста Карбонара з пармезаном - покроковий рецепт, фото 1 Паста Карбонара з пармезаном 25 2 2 з 5 - детальніше -
Песто з волоськими горіхами - покроковий рецепт, фото 1 Песто з волоськими горіхами 35 2 2 з 5 - детальніше -