Укр
Рус
Шашлик Другі страви Литовська кухня

Як готувати шашлик з курки

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

915 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Як готувати шашлик з курки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Литовська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: На мангалі

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: На сковороді

опис

Шашлик з курки - швидка і проста в приготуванні м'ясна страва. Ароматне і соковите м'ясо ідеально поєднується зі свіжими або солоними овочами.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Як готувати шашлик з курки" (на 100 грам)

  • Білки13.9 гр.
  • Жири0.6 гр.
  • Вуглеводи1.9 гр.
  • Калорії78 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Курячі грудки ретельно вимийте під проточною водою і обсушіть. Відокремте від м'яса шкірку і плівку. Для приготування шашлику можна використовувати не тільки грудку, але і стегенця, відокремивши їх від кісток. Курятину наріжте однаковими шматочками і викладіть в глибоку миску.

Крок - 1
02

Полийте соусом теріякі і ретельно переміксуйте. Накрийте ємність харчовою плівкою і залиште маринуватися протягом 15-20 хвилин. Якщо до застілля достатньо часу, залиште м'ясо маринуватися в холодильнику на всю ніч.

Крок - 2
03

Щоб бамбукові палички не горіли і не вбирали сік під час обсмажування, замочіть їх у теплій воді на 20-30 хвилин. Овочі ретельно вимийте під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. Перець чилі наріжте на шматочки близько 2 см.

Крок - 3
04

Нанижіть на шпажки підготовлені інгредієнти. М'ясо чергуйте з овочами. За смаком можна додати на шпажку нарізану пелюстками ріпчасту цибулю. Якщо ви віддаєте перевагу негострій страві, замініть чилі на солодкий болгарський перець.

Крок - 4
05

Викладіть шашлик на гриль і за допомогою пензлика змастіть соусом теріякі. Обсмажте з усіх боків до готовності. Періодично змащуючи соусом. Щоб ніжне куряче м'ясо не підгоріло, уникайте відкритого вогню.

Крок - 5
06

Приготувати шашлик можна в домашніх умовах, обсмажити на звичайній сковороді або сковороді-гриль. Щоб отримати більш дієтичну страву, запечіть її в духовій шафі. Подавайте шашлик з курки з улюбленим соусом і салатом зі свіжих овочів. Приємного вам апетиту!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Тушкована капуста - покроковий рецепт, фото 1 Тушкована капуста 40 4 2 з 5 - детальніше -
Торт Пляцок Горіхове тріо - покроковий рецепт, фото 1 Торт Пляцок Горіхове тріо 150 7 4 з 5 - детальніше -
Запіканка в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка в мультиварці 60 4 2 з 5 - детальніше -
Шурпа по татарськи - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа по татарськи 50 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Харчо - покроковий рецепт, фото 1 Харчо 60 5 3 з 5 - детальніше -
Мамалига - покроковий рецепт, фото 1 Мамалига 35 4 2 з 5 - детальніше -
Пхалі з бурякової гички - покроковий рецепт, фото 1 Пхалі з бурякової гички 45 3 3 з 5 - детальніше -
Варення з персиків - покроковий рецепт, фото 1 Варення з персиків 70 1 2 з 5 - детальніше -