Шашлик з курки - швидка і проста в приготуванні м'ясна страва. Ароматне і соковите м'ясо ідеально поєднується зі свіжими або солоними овочами.
Курячі грудки ретельно вимийте під проточною водою і обсушіть. Відокремте від м'яса шкірку і плівку. Для приготування шашлику можна використовувати не тільки грудку, але і стегенця, відокремивши їх від кісток. Курятину наріжте однаковими шматочками і викладіть в глибоку миску.
Полийте соусом теріякі і ретельно переміксуйте. Накрийте ємність харчовою плівкою і залиште маринуватися протягом 15-20 хвилин. Якщо до застілля достатньо часу, залиште м'ясо маринуватися в холодильнику на всю ніч.
Щоб бамбукові палички не горіли і не вбирали сік під час обсмажування, замочіть їх у теплій воді на 20-30 хвилин. Овочі ретельно вимийте під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. Перець чилі наріжте на шматочки близько 2 см.
Нанижіть на шпажки підготовлені інгредієнти. М'ясо чергуйте з овочами. За смаком можна додати на шпажку нарізану пелюстками ріпчасту цибулю. Якщо ви віддаєте перевагу негострій страві, замініть чилі на солодкий болгарський перець.
Викладіть шашлик на гриль і за допомогою пензлика змастіть соусом теріякі. Обсмажте з усіх боків до готовності. Періодично змащуючи соусом. Щоб ніжне куряче м'ясо не підгоріло, уникайте відкритого вогню.
Приготувати шашлик можна в домашніх умовах, обсмажити на звичайній сковороді або сковороді-гриль. Щоб отримати більш дієтичну страву, запечіть її в духовій шафі. Подавайте шашлик з курки з улюбленим соусом і салатом зі свіжих овочів. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти